Ayrıca ekran kartı da bulamadım, bu sisteme 392 bit GDDR6 24 GB AMD tarafında bir ekran kartı düşünülebilir.

Bütçe sınırsızsa alın geçin 😃

420mm ile soğutamazsın iş istasyonu veya render için kullanacaksan o ortamın -5 10 dereceler de olması lazım ama sen bilirsin tabii.

Soğutma öneriniz nedir?

Bütçe sınırsızsa alın geçin 😃

Teşekkürler o kadar sınırsız değil :D

420mm ile soğutamazsın iş istasyonu veya render için kullanacaksan o ortamın -5 10 dereceler de olması lazım ama sen bilirsin tabii.

-5 10 derece hocam, 18 derecenin altında eleman çalıştırmak insan haklarına aykırı bir durum. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistem kaç yıl gider ya da ömürlük olur mu? RAM 8 adet ekleyecektim fakat stok durumu olmadığı için ekleme mümkün olmadı, 8 adet RAM varsayarak yorum yapabilirsiniz.
7950x3d baska bi sistemde mi kullanilacak? Ayrica 7980x cok saglam islemci onu sogutursunuz fakat uzun vadede baya gider. Kiyamet kopsa bile calismaya devam eder.

Evet 7950X 3D farklı bir makine için fakat onu 3D olanı belki düz alabiliriz. 3D işlemcilerin render performansı düşük diye biliyorum ama iyi önbellek var işlemcide. Biraz kafa karıştırıcı yanı o özelliği.

Evet 7950X 3D farklı bir makine için fakat onu 3D olanı belki düz alabiliriz çünkü 3D işlemcilerin render performansı düşük diye biliyorum ama iyi önbellek var işlemcide biraz kafa karıştırıcı yanı o özelliği.

Hocam bizim Solid ve bilumum uygulamalar icin 7950x3D kullaniyoruz, bayağı memnunuz fakat direkt render vb. icin 13900KS falan iyidir.

Hocam bizim Solid ve bilumum uygulamalar icin 7950x3D kullaniyoruz, bayağı memnunuz fakat direkt render vb. icin 13900KS falan iyidir.

Biz hiç Intel işlemci kullanmadık desem yalan olmaz hocam. Sadece 6 yıl önce bir i5 Intel işlemcili bir PC vardı ofiste, onu da arkadaş istedi verdik. Çok sorun değil bakarız, performans alamazsak değiştiririz. Butik ajans var bizde, genelde her iş gelir. Baskı işleri çoktu önceden ama şimdi olay hep web oldu.

Biz hiç Intel işlemci kullanmadık desem yalan olmaz hocam. Sadece 6 yıl önce bir i5 Intel işlemcili bir PC vardı ofiste, onu da arkadaş istedi verdik. Çok sorun değil bakarız, performans alamazsak değiştiririz. Butik ajans var bizde, genelde her iş gelir. Baskı işleri çoktu önceden ama şimdi olay hep web oldu.
Biz 7950x3d'nin sinirlarini zorluyoz hocam. Aio sistem vardi custom sisteme gecirdik onunda bize feci faturasi oldu. Olurda custom yapacak olursanix sogutucuyu corsair gibi hazir kitler yerine ozellikle asya pazarinda populer olan kitler ve parcalar cok dsha iyi olur.

Büyük ihtimalle Custom soğutucuya yöneleceğiz gibi görünüyor. Ayrıca Noctua soğutucuları araştıracağım, çok umudum yok ama belki bir yenilik yapmışlardır.