3 senedir RX 5700XT kullanıyorum ve hiçbir şekilde çökme sorunu yaşamadım ki buna yayın da dahil sadece oyun oynamıyorum. Sadece kartınız neler yapabildiğine göre hareket edin. Örneğin; yayın veya kayıt ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız GitHub'da Issues başlığı altında testler ile birlikte New Issues açın ve paylaşın bir sonraki güncelleme de eğer bu bir sorun ise çözülecektir.

Dün gece indirdim ama BF6'da halen 10dk civarında oynayınca çöküyor. Bilginiz olsun. 😀

Not: Bu oyun hakkında bilinen ve bazı kişilerde yaşanan bir sorun. Herkeste olmamakla birlikte NVIDIA kullanıcılarında da yaşanabilen bir problem. AMD kullanan ve sorun yaşayan kişiler tarafında istediğimiz düzeltme olmamış demek bu. Ama oyunun çökünce verdiği tepki değişti, bir alttaki mesajımda durum özeti bulunuyor.
Benim eski kart olan RX 9060 XT'yi kullanan arkadaşıma sordum, BF6'da çökmelerin devam ettiğini dile getirdi. Hatta boşta gezerken de takılmalar olmaya başlamış. Baktığında üç dört aylık bir sistem, üzücü bir durum.

Ben bu sürümü yükleyince Video ve Kayıt seçenekleri kayboldu nedense (iGPU kapalı), 25.9.1'e geri döndüm.
O AMD kullanırken benim de başıma gelmişti, yani eski sürümlerde de olabilen bir durum. DDU mevcut sürücüyü silip yeniden yükleyince düzeliyor.

Dün yeni sürümde ilginç bir sorun yaşadım. Ekran durduk yere gitti ve 7900XT birkaç kere aktif olup deaktif oldu. Sonra bir sorunla karşılaşmadım. Birkaç aydır kullanıyorum, hala 4070Ti Super'den stabil çalışıyor kart. Geçiş yaptığım için hala pişman değilim.

AMD kart kullanma challenge işini @Mithat Berhan ve ben bir süredir yapıyoruz. Kendisi çok uzun süredir AMD kart kullanıyor, ben bu mart ayında 5700XT'den beri ilk defa AMD kart aldım. Zamanında R9 390 da kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki 7900XT şimdiye kadar bana klasik AMD sorunlarının çoğunu yaşatmadı. Hatta sadece 2 ay dayanabildiğim 4070Ti Super'den çok daha iyi çalışıyor. Benim ağır AMD fanboyluğunu işin dışına çıkarsak bile kart harbiden düzgün çalışıyor. Burada iş benim duygusal olarak ne kullanmayı istediğimden mantıksal olarak ne kullandığıma kaymış durumda artık. Nvidia boykot devam ama boykot amacının dışına çıkarak mantıksız olanı Nvidia kıldı benim için :D

İşin sonucu ne olursa olsun, bugün bir ekran kartı alıyorsanız genellikle bir sorunla karşılaşıyorsunuz ancak günün geri kalanında saatlerce oyununuzu oynayabiliyorsunuz. Kim ne istiyorsa onu alsın :D