AMD sonraki nesil ekran kartlarıyla RTX XX80 ve XX90 serisine rakip olur mu?

SHERLOCKED

Başarılı
Selamlar. Bildiğiniz üzere AMD bu jenerasyonda RTX XX80 ve XX90 serisine rakip çıkartmadı. En son böyle yaptığında 5000 serisi vardı ve ardından 6000 ve 7000 serileriyle NVIDIA'nın XX80 ve XX90(?) serisi ekran kartlarına rakip olacak kartlar da çıkarttılar. Sizce yine aynı durum yaşanır mı?

Bellek krizi olduğu için eğer ki 6000 serisi NVIDIA kartlar çıktığında kriz biterse rakip gelecektir diye düşünüyorum ama AMD üst segmentte 90 serisi NVIDIA kartları hiçbir zaman tokatlayamadı, taa önceden HD 7990 vs döneminden beri yani.

Temennim keşke görsek ama AMD'nin GPU tarafında performans liderliğini hedefleyen bir stratejisi bulunmadığı gibi, Nvidia kadar yeni teknolojilere yön veren ve sektöre öncülük eden bir konumda da değil.

Açıkçası bir sonraki seride Nvidia'nın amiral gemisi niteliğindeki kartlarına rakip bir kart sunabilir mi pek zannetmiyorum zaten AMD'nin GPU pazarında orta seviyeyi hedefleyen GPU'lar ve rekabetçi fiyatlandırma politikasından memnunum.

Biliyorum. Tokatlamasını beklemiyor zaten kimse. O yüzden 90'ın yanına bir soru işareti koydum zaten. Ufak kafa tutsa bile kafi.

6000 ve 7000 serilerinde gayet amiral gemilerine kafa tuttular.

Sağlam bir kapışma 6950 XT ile oldu fakat o bile biraz gerisinde kaldı 90 serisinde. Ama bence şu anki planları daha iyi; orta-orta üst segmentte rakip olması daha güzel. Zaten 90 serisi kart alanlar çok çok az.

Biliyorum. Tokatlamasını beklemiyor zaten kimse. O yüzden 90'ın yanına bir soru işareti koydum zaten. Ufak kafa tutsa bile kafi.

6000 ve 7000 serilerinde gayet amiral gemilerine kafa tuttular.
RX 6000 ve RX 7000 serilerinin çıktığı dönemde yapay zeka teknolojileri günümüzdeki kadar yaygın ve ön planda değildi. Eskiden rasterizasyon performansı daha belirleyiciydi GPU'larda.

Gerek genel kullanıcı kitlesi tarafından gerekse de pazarlama unsuru olarak bu durum pek hoşuma gitmesede artık AI teknolojileri, saf rasterizasyon performansının önüne geçmiş durumda.

Önem kazandı ama önüne geçtiğini düşünmüyorum. Maalesef görüşünüze katılmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…