Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

21312

Uzman
Merhaba, termal macun bakımı yaptım, fakat sonrasında stok fanı takmaya çalışırken alt vidaların dönmediğini fark ettim, sağ üsttekini yapsam sol alt vida boşa dönüyor, ve işlemci braketi ile bastiriyorum olmuyor, yaklaşık 1 saattir uğraşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
@14925
IMG_20250817_183928.webp

IMG_20250817_183832.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Bütün vidaları sök, ilk başta biraz sağ üstteki döndür, sonra biraz sol alttakini, sonra diğerlerini. Yavaş yavaş, adım adım.
Vidalama yaparken vidaları çok fazla sıkmayın. Arka taraftan da plaketi bastırın. İlk yerleştirdiğiniz vidaları fazla sıkmadan vidalayın. Sonrasında da çaprazındaki vidaları sıkmaya başlayın. Bu şekilde hepsini tamamen yerine oturttuktan sonra teker teker eşit miktarda sıkın.

Yalama olmus onlar. Hirdavatciya gidip uygun boyda somunuyla birlikte 4 tane M3 civata alin. Onlari takin, civatayi alttan tutturup sikabilirsiniz. Pul almanizda gerekeblir.
Diğer yerleri çok sıktığı için son vidayı takamıyor. Hepsini hafif tutacak kadar sıkıp en son düzgün sıkması gerekiyor.

Diğer yerleri çok sıktığı için son vidayı takamıyor. Hepsini hafif tutacak kadar sıkıp en son düzgün sıkması gerekiyor.
Capraz vidalamayi anlatacak son kisiyi buldun. Bundan 10 yil once Recep Baltas'a videosunda oyle yapmasi gerektigini soylemis adama yani. :D :D