D4C

Uzman
Yeni bir işlemci ve anakart alacağım. Sanal makine ve iş odaklı bir sistem olacak, ara sıra oyun da oynayacağım tabii ki. Şu an 2 seçeneğim var: i5 14600KF'ye geçmek veya Ryzen 5 9600X/7700X'e geçmek. Aradaki çekirdek farkı sebebiyle sanal makinelerde AMD işlemciler Intel'e göre daha kötü performans mı verir merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir işlemci ve anakart alacağım. Sanal makine ve iş odaklı bir sistem olacak, ara sıra oyun da oynayacağım tabii ki. Şu an 2 seçeneğim var: i5 14600KF'ye geçmek veya Ryzen 5 9600X/7700X'e geçmek. Aradaki çekirdek farkı sebebiyle sanal makinelerde AMD işlemciler Intel'e göre daha kötü performans mı verir merak ediyorum.
İş odaklı olacağı için İnteli seçip geçebilirsiniz. Onun dışında sanal makineye ne kadar çekirdek verirsen o kadar iyi çalışır.

Temelde şöyle diyebiliriz yani.
i5-14600KF: tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansı dengeli, Vm'lerde çoğu senaryoda yeterli ve oyun için de güçlü. Ara sıra vm açacaksan ve oyun da oynayacaksan en uygun seçenek.
Ryzen 5 9600X: Intel'e göre çekirdek sayısı az ve multithread performansı daha düşük. Vm'lerde genellikle Intel'den geride kalır.
Ryzen 7 7700X: daha fazla çekirdek ve thread sunuyor, çok sayıda veya ağır vm çalıştıracaksan Intel'den daha iyi performans verir. Oyun performansı Intel'e yakın.
Yani tek cümleyle: vm'lerde tek veya orta yük için i5-14600KF, çoklu/yoğun vm yükleri için Ryzen 7 7700X öne geçer. Ryzen 5 9600X, güncel senaryonda en zayıf seçenek.

Sanallaştırma ve multi-tasking senin için daha önemliyse Intel, ama oyun önemliyse çoğu AMD işlemcisi Intel'e göre daha iyidir.

Bu işlemci modeline göre değişkenlik gösterir.

14. nesillerde sıkıntı vardı BIOS ile kapatmışlardı. Ben olsam çekinirdim. Intel düşünürseniz yeni serilere bakın derim.

14. nesillerde sıkıntı vardı BIOS ile kapatmışlardı. Ben olsam çekinirdim. Intel düşünürseniz yeni serilere bakın derim.
O konuyu biraz daha araştıracağım, sorunlar çözüldü diye biliyorum ama emin olmak gerek.

Gönlüm diyor 7700X al geç, intel mi kaldı. GPT ye de sordum AMD sanal makinelerde daha stabil diyor ama emin olamadım.

Son düzenleme: