Rehber AMD Wattman Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oreki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    amd
Hocam bunun cevabını bulmak "samanlıkta iğne" aramak deyimiyle eşdeğer. Meletin neyden nemlendiğini bulmak biraz zor. Bir çok sebebi olduğunu görmüştüm.

Hocam bunun cevabını bulmak "samanlıkta iğne" aramak deyimiyle eşdeğer. Meletin neyden nemlendiğini bulmak biraz zor. Bir çok sebebi olduğunu görmüştüm.
Yeni bir post açtım onaylandığında unutmaz isem size ve posttaki diğer arkadaşlara haber vereceğim.

Elbette ki elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım.
Post yayında bütün arkadaşlara duyurulur.

2018 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam AMD RX 580 ekran kartım vardı. 2.5 sene boyunca bir kere bile Wattman ile ilgili hata almadım. Arkadaşlarım çok şanslı olduğumu söylüyordu hep. Halbuki mümkün mertebe sistemi varsayılan ayarlarda kullanmaya gayret gösterdim ve hiç bir zaman özellikle PSU ve ram alırken ne idüğü belirsiz markalar kullanmadım.

Gigabyte eskiden böyle değildi, benim sıfır aldığım ilk karttı Windforce RX 570 8 GB, 60 dereceyi 1400RPM ile sağlardı ve OC ile 130W'a ulaşırdı ama sonraki kartım Windforce GTX 1650S ile UV ayarı bile saçma sapandı yapamıyordum bile, 100w kullanarak 70 derecenin altını görmezdi 2000RPM ile, ne olduysa o yıllarda oldu.

Sizin adınıza üzüldüm. Benim gözümde bu firma hep ne çok iyiydi ne çok kötü ama gel gör ki duruma bak.

Güzel konu. Elinize sağlık. Kendi yaşadığım bir gariplikten bahsedeyim. 5700XT stok VBIOS ile Watmann görürken, peak 215W VBIOS sonrası Watmann görmedim. Bazı üreticiler VBIOS işinin yapamıyor. Modlanmış halleri sorunsuz gibi...

Evet bende RX 5700XT modlanmış kullanıyordum kendim vram timing ve 180W bios sabitlemiştim hem sıcaklık hem performans dengesini muazzam ayarlıyordum. 1975 Mhz 975mV Undervolt Vram: 1824 MHz OC gibi çok güzel bir UV yakalamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…