AMD Wraith Prism sogutucum var fakat hizlandigi zaman cok ses çıkarıyor fanı. Çözebilme yöntemi var mı? Yoksa mecbur yeni bir soğutucu mu almalıyım? Kasam zaten fan sesi çıkarıyor fakat bu baska bir şey. Kasanin 4 faninin toplamindan 3 kat daha ses çıkarıyor. Rahatsız etmeye basladi kulaklık yokken bir oyun oynuyorsan fan sesinden basi agriyor insanın. Ve sessiz soğutucu ne önerirsiniz? Maksimum 2k ama 2K'den uygun seçenekler ariyorum en son secenek 2K.
Detaylar
Kim cevapladı?Blokların araları tozdan kapandığı için böyle oluyor. Soğutucunu temizleyip termal macunu yenile. Sorun çözülür.
Ben bu şekilde ses sorununu çözdüm. 5600X ile kullanıyorum.
Yani bloklarin arasi gozukuyor ve emin yok kapanan hiçbir yer yok zaten temizlemistim önceden.
Üstünde bir Switch var hız ayarı onu sessiz moda al başka yapacağın bir şey yok yeni soğutucu alana kadar.
Onu yapsamda o kadar etkilemeyecek gibi geliyor mecbur yeni soğutucu alacağım. Ama sessiz ve iyi bir soğutucu lazim uygun fiyata öneri var mı?
İkinci elden D15S bulabilirsin.Yani bloklarin arasi gozukuyor ve emin yok kapanan hiçbir yer yok zaten temizlemistim önceden.
Onu yapsamda o kadar etkilemeyecek gibi geliyor mecbur yeni soğutucu alacağım. Ama sessiz ve iyi bir soğutucu lazim uygun fiyata öneri var mı?
En az 2500'e satiyorlar. Baska bakmam lazım.
Hangi işlemci ile birlikte kullanıyorsun ?Yani bloklarin arasi gozukuyor ve emin yok kapanan hiçbir yer yok zaten temizlemistim önceden.
Bak soğutucumdan bunlar çıkmıştı. Sadece standart dönüyor. Artık aşırı hızlandığını duymadım.
Fanın altındaki bloğu temizlemen lazım. Ben kürdan ıslak mendille temizledim. Fanı sökmeden yapmak çok uğraştırdı açıkcası.
Dosya Ekleri
Hangi işlemci ile birlikte kullanıyorsun?
Bak soğutucumdan bunlar çıkmıştı. Sadece standart dönüyor. Artık aşırı hızlandığını duymadım.
Fanın altındaki bloku temizlemen lazım. Ben kürdan ıslak mendille temizledim. Fanı sökmeden yapmak çok uğraştırdı açıkçası.
Hocam hafta sonu denerim olmadi bir ama gene de sogutucu almam gerekecek gibim bu sesi kolay kolay gecirecegini sanmıyorum. Ama deneyeceğim. Belki de simdide denerim fakat su fan sökme isine bakmam lazım R5 5500 kullanıyorum.
Dediğim gibi ince detayına kadar temizle. 5600x ile kullandığımı belirttim. 5 5500 çok soğuk çalışan bir işlemci 5600x e göre. Sorununun detayını da verdim. Kolaya kaçıp soğutucu almanızı önermem. Bozuk olsa çalışmasa tamam derdim de temizleyip sorunu çözebilme imkanınız var.Hocam hafta sonu denerim olmadi bir ama gene de sogutucu almam gerekecek gibim bu sesi kolay kolay gecirecegini sanmıyorum. Ama deneyeceğim. Belki de simdide denerim fakat su fan sökme isine bakmam lazım R5 5500 kullanıyorum.
Dediğim gibi ince detayına kadar temizle. 5600X ile kullandığımı belirttim. 5 5500 çok soğuk çalışan bir işlemci 5600X e göre. Sorununun detayını da verdim. Kolaya kaçıp soğutucu almanızı önermem. Bozuk olsa çalışmasa tamam derdim de temizleyip sorunu çözebilme imkanınız var.
Simdi deneyeceğim donus yapacağım. Turbo moduda kapatacağım.