Şöyle bir video buldum bunu bir deneyeceğim şimdi.Önceden öyleydi şu an değil. Dediğim gibi bir önceki biosu flashlayın.
Detaylar
Kim cevapladı?Black_eagle 1903
Yetkin
Şöyle bir video buldum bunu bir deneyeceğim şimdi.
Bu videodakini de denedim işe yaramadı sıkıntı BIOS sürümünde.
X570 AORUS ELITE (Rev. 1.0) - Destek | Anakart GIGABYTE
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.
Sözde kararlı bios sürümü
Beta sürüm daha iyi çalışıyor şu an oh be çok şükür yarabbi.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
F40B' yi kurdum. Fakat "Enabled" olmasına rağmen yine "not active" yazıyordu. Sonrasında Secure Boot Mode'u Custom yapıp, Restore Factory Keys yapınca, System Mode kısmı "User" olarak güncellendi. Sonra Custom'ı tekrar "Standart" yaptım. Restart atınca active hale geldi. Uyarın için teşeşkkür ederim. Son çıkan BIOS'un artık güncellenmiş halini bekleyeceğiz, yapacak bir şey yok. Onda da çünkü "Sink Close" adı verilen 2006 ve sonrası üretilen tüm işlemcileri ilgilendiren bir zayıflık var mış.
@Black_eagle 1903 Secureboot hatasından dolayı, yeni version bios yayınladılar hocam. Ben indirdim şimdi. F40d diye sürüm geldi, yükledim. Secureboot açılıyor yine ve son güvenlik yaması da mevcut.
Son düzenleme:
Black_eagle 1903
Yetkin
Bios olarak F19d ye geçtim sorun yok ayrıca sıcaklıklar da eskiye nazaran çok daha iyi .Eki Görüntüle 78783
F40B' yi kurdum. Fakat "Enabled" olmasına rağmen yine "not active" yazıyordu. Sonrasında Secure Boot Mode'u Custom yapıp, Restore Factory Keys yapınca, System Mode kısmı "User" olarak güncellendi. Sonra Custom'ı tekrar "Standart" yaptım. Restart atınca active hale geldi. Uyarın için teşeşkkür ederim. Son çıkan BIOS'un artık güncellenmiş halini bekleyeceğiz, yapacak bir şey yok. Onda da çünkü "Sink Close" adı verilen 2006 ve sonrası üretilen tüm işlemcileri ilgilendiren bir zayıflık var mış.
@Black_eagle 1903 Secureboot hatasından dolayı, yeni version bios yayınladılar hocam. Ben indirdim şimdi. F40d diye sürüm geldi, yükledim. Secureboot açılıyor yine ve son güvenlik yaması da mevcut.
Windows 11 deki takılmalar da azaldı gibi
Biosu gpt ve ntfs olarak yazabildim qflash ile bu arada qflash dosyayı görüyorsa sıkıntı olmuyor.
İçinde dosya olup olmamasının önemi yok.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Ben de sorunsuzca kullanıyorum. Secure Boot'da açık, diğer kısımlarda da herhangi bir sorun yok. Stabilite sağlam.Bios olarak F19d ye geçtim sorun yok ayrıca sıcaklıklar da eskiye nazaran çok daha iyi .
Windows 11 deki takılmalar da azaldı gibiBilmiyorum ya da bana öyle geldi.
Black_eagle 1903
Yetkin
Ayrıca biosu usb de ntfs ve gpt olarak güncelledim ve içinde windows 10 kurulum dosyaları vardı. Sanırım gigabyte fat32 zorunluluğunu kaldırmış (Qflash için)Ben de sorunsuzca kullanıyorum. Secure Boot'da açık, diğer kısımlarda da herhangi bir sorun yok. Stabilite sağlam.
Ancak Qflash plus için (bios flashback) yine söylüyorum mbr ve fat32 en garantisi.
Son düzenleme:
canmeister
Uzman
Selam arkadaşlar. Benim PC oyunlardan çat diye masaüstüne atıyor ve oyun kapanıyor. Muhtemel RAM arızası olduğunu düşünsem de bir şey bulamadım. BIOS güncellemesi yapsam sorun çözülür mü? RTX 3070 ve Ryzen 9 5900X var.
Black_eagle 1903
Yetkin
F40d sürümüne geçin.Selam arkadaşlar. Benim PC oyunlardan çat diye masaüstüne atıyor ve oyun kapanıyor. Muhtemel RAM arızası olduğunu düşünsem de bir şey bulamadım. BIOS güncellemesi yapsam sorun çözülür mü? RTX 3070 ve Ryzen 9 5900X var.
canmeister
Uzman
Geçtim ama sorun devam ediyor. XMP profilini default yaptım, şimdi bekliyorum. Dün stabilizasyon testinde 2000 hata almıştım.
Yeni konular
-
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-