Hocam kimsenin cüzdanıyla dalga geçildiği yok. Lütfen konuyu ajitasyona bağlayıp “asgari ücretli adam” edebiyatı yapmayın. Bu ülkede asgari ücretle çalışıp taksite girerek cebine 120 bin liralık son model Pro Max koyan yüz binlerce insan var. İş masaya koyulacak telefona gelince kimse “Bana alo demek yetiyor, 15 bin liralık telefon da işimi görürdü, fazlasını veren enayidir.” demiyor. Aksine, aradaki 50-60 bin liralık farkı hiç gözünü kırpmadan ödüyor.

Ama konu her gün karşısına geçip saatlerce vakit geçirdiği bilgisayara gelince, 4-5 yıl boyunca DLSS, Reflex ve Ray Reconstruction gibi teknolojilerden faydalanacağı, üstelik yarın satarken parasını enflasyona karşı daha iyi koruyabileceği bir karta 10-15 bin lira daha fazla vermek bir anda “imkânsızlık ve saçmalık” oluveriyor.
Ekran kartına gelince tutumlu oluyorlar nedense, ama dediğin gibi telefon olsun, araba olsun, herhangi bir ürün için ciddi fark ödeyip alan asgari ücretli tanıdıklarım var. Ben hala düşüncemin arkasındayım; forumlarda AMD/NVIDIA tartışmalarında para muhabbetini yapan kitle, başka argüman olmadığı için arkasına saklanıyor. Bu avantajın yani kendilerini tatmin etme çabası var. Türkiye gibi bir stokçu zihniyete sahip bir ülkede 5 bin liranın lafını yapan kitleye asla inanmam.

Ben daha fazla yorum yapmayacağım çünkü gelen yanıtlar aşırı ironik. Fiyata bakılmaksızın teknik olarak yorum yapacakmışız. Arkadaşım kimse kart teknoloji olarak eziyor üçe beşe katlıyor demedi. Arada uçurum olmasına rağmen ham performansta neredeyse 5080'e denk bir kartı 20-30k ucuza alındığını ve bunun ülkemiz şartlarında mantıklı olduğunu savunuyoruz. Gelmiş bana DLSS açarsan 70 Ti daha iyi deneyim verir diyor. :D
Sen bu yorumunu bugünün fiyatlarıyla yapıyorsun, mesajları okumadığın belli. Yukarıda yazıyor, bak kardeşim, bugünün şartlarında AMD'yi savunan arkadaşlar haklı, ama biz bu tartışmaları yaparken aradaki fiyat farkı 5 bin liraydı diyoruz. Bütün AMD tayfasıyla tartıştığım dönemlerde fiyat farkı 30K değil, 5K'ydı; önce bunu anlayın. Sen mesajları bugünün fiyatlarıyla savunuyormuşuz gibi algı yapıyorsun, sorun burada.

Son düzenleme:
Ekran kartına gelince tutumlu oluyorlar nedense ama dediğin gibi telefon olsun, araba olsun, herhangi bir ürün için ciddi fark ödeyip alan asgari ücretli tanıdıklarım var.

Çalıştığım yerde asgari ücret alan adamın bile iPhone 17 Pro Max’i var, gerçekten yalan yok. :D

Çalıştığım yerde asgari ücret alan adamın bile iPhone 17 Pro Max’i var, gerçekten yalan yok. :D
Daha komiğini söyleyeyim, burada gecekondu diyebileceğimiz bir evde oturan bir adamın altında BMW var, tam modelini bilmiyorum ama oturduğu evden daha pahalıdır, eminim. Kimsenin bütçesiyle alay etmiyorum, sadece bu ülkede çoğu kişi ekonomisini zorlayarak alışveriş yapıyor, biliyorum. Ama nedense ekran kartına gelince üçün beşin hesabını yapıyorlar :D Hocam, RAM fiyatları 20-30K olduğunda bu kitleden bazıları gidip aldı, biliyor musun? 5 bin lira için sayfalarca tartışan adamlar 20K'ya RAM aldı.

Daha komiğini söyleyeyim, burada gecekondu diyebileceğimiz bir evde oturan bir adamın altında BMW var, tam modelini bilmiyorum ama oturduğu evden daha pahalıdır, eminim. Kimsenin bütçesiyle alay etmiyorum, sadece bu ülkede çoğu kişi ekonomisini zorlayarak alışveriş yapıyor, biliyorum. Ama nedense ekran kartına gelince üçün beşin hesabını yapıyorlar :D Hocam, RAM fiyatları 20-30K olduğunda bu kitleden bazıları gidip aldı, biliyor musun? 5 bin lira için sayfalarca tartışan adamlar 20K'ya RAM aldı.
Bir üstüne ekran kartları ne değer kazandı ne de yazılım konusunda iyi bir şey görebildiler... Kötü yatırım.