Qwen 3.8 27b'nin 8 bit olanını kullanıyorum. Ki anakart da o kadar iyi değil; 2. slot PCIe 3.0 ve chipset'ten geliyor. Buna rağmen 2 ROG 3090 ile 40 token/s alıyorum. 250 tane MCP ile birlikte.

Evet, anlıyorum.

Bu forum ortamındaki arkadaşların insanlarla iyice dalga veya taş taş geçmeye başladığına inanıyorum. Arkadaşlar, ne meslek yapıyorsunuz, ne kadar kazanıyorsunuz bilmiyorum, çok da umurumda değil ama bu para herkese akmıyor maalesef.

Adam asgari ücrete çalışıp beş altı ayda kenara para koyup iyi bir sistem alıp oyun oynamak istiyor, bu kadar basit. Herkes ister 5080'im olsun, 5090'ım olsun ama olmuyor. Buraya gelip de "10k fazla diye savundular ama o paraya gelen özelliği değer artışını hesap etmediler" demen saçmalığın daniskasıdır. O zaman 5070 Ti almak yerine üstüne para ekleyip 5090 alsaydın, 3 katına çıktı fiyatları, satsan araba alırdın, var mı böyle mantık, dalgamı geçiyorsunuz, anlamıyorum.

Tamam, teknoloji en çok NVIDIA'da, en iyi teknoloji NVIDIA'da, en çok NVIDIA teknoloji çıkartıyor, hepsini biliyoruz, neyin hikayesini anlatmaya devam ediyorsunuz, ben de bunu anlayamıyorum. Çok basit mantık, para varsa alırsın, yoksa alternatifini alırsın. Ben 5070 Ti performansı veren kartı 5070 parasına almayı tercih ettim, üstüne ekleyebilecek 15k param yoktu, bitti gitti. Aradaki fark bu kadar ufak bir miktarsa, birileri farkı ödeseydi de NVIDIA alsaydık biz de.

Hala daha yok, AMD alanlar ağlıyor, yok efendim şu özelliği daha iyi, bu özelliği daha gelişmiş. Bırakın şu ayakları, aptal yok karşınızda, kendinizi tatmin etmeyi de bırakın, en iyisi sizde, en çok siz kâr ettiniz, anladık.

Vallahi billahi illallah ettim şu muhabbetlerden. Mızırdanmayı bırakın artık, parası bol olan 5070 Ti aldı, parası olmayan 9070 XT, bu kadar basit. Don lastiği gibi uzatmanın mânâsı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
9070 XT ile 5070 Ti arasında 10 bin TL civarı fiyat farkı varken 9070 XT öneriyordunuz. Sizi dinleyip 5070 Ti almayan varsa, şu an biraz zararda kaldı. :D
10 bin lira azımsanacak bir meblağ değil. Arada önemsiz sayılabilecek bir fiyat farkı varmış gibi konuşuyorsunuz farkında mısınız? :)

Evet, anlıyorum.

Bu forum ortamındaki arkadaşların insanlarla iyice dalga veya taş taş geçmeye başladığına inanıyorum. Arkadaşlar, ne meslek yapıyorsunuz, ne kadar kazanıyorsunuz bilmiyorum, çok da umurumda değil ama bu para herkese akmıyor maalesef.

Adam asgari ücrete çalışıp beş altı ayda kenara para koyup iyi bir sistem alıp oyun oynamak istiyor, bu kadar basit. Herkes ister 5080'im olsun, 5090'ım olsun ama olmuyor. Buraya gelip de "10k fazla diye savundular ama o paraya gelen özelliği değer artışını hesap etmediler" demen saçmalığın daniskasıdır. O zaman 5070 Ti almak yerine üstüne para ekleyip 5090 alsaydın, 3 katına çıktı fiyatları, satsan araba alırdın, var mı böyle mantık, dalgamı geçiyorsunuz, anlamıyorum.

Tamam, teknoloji en çok NVIDIA'da, en iyi teknoloji NVIDIA'da, en çok NVIDIA teknoloji çıkartıyor, hepsini biliyoruz, neyin hikayesini anlatmaya devam ediyorsunuz, ben de bunu anlayamıyorum. Çok basit mantık, para varsa alırsın, yoksa alternatifini alırsın. Ben 5070 Ti performansı veren kartı 5070 parasına almayı tercih ettim, üstüne ekleyebilecek 15k param yoktu, bitti gitti. Aradaki fark bu kadar ufak bir miktarsa, birileri farkı ödeseydi de NVIDIA alsaydık biz de.

Hala daha yok, AMD alanlar ağlıyor, yok efendim şu özelliği daha iyi, bu özelliği daha gelişmiş. Bırakın şu ayakları, aptal yok karşınızda, kendinizi tatmin etmeyi de bırakın, en iyisi sizde, en çok siz kâr ettiniz, anladık.

Vallahi billahi illallah ettim şu muhabbetlerden. Mızırdanmayı bırakın artık, parası bol olan 5070 Ti aldı, parası olmayan 9070 XT, bu kadar basit. Don lastiği gibi uzatmanın mânâsı yok.

Daha iyi açıklanamazdı tebrik ediyorum.

Zamanında 9070 XT ile 5070 Ti arasında 5000 TL fark varken forumlarda "NVIDIA alın, ileride teşekkür edersiniz" diyordum. AMD savunan arkadaşlara paragraf dolusu mesajlar yazdım, teknik bilgime güvenerek ama yok abi, beni dinleyen oldu mu bilmiyorum ama forumda geçirdiğim bunca yıl gerçekten boşuna uğraştığımı düşünüyorum. Çok garip bir kitle var, daha bu foruma geldiğim ilk gün bile "Sen taraflı konuşuyorsun" diyen bir şahıs vardı. İstediğiniz kadar savunun kardeşim, ben doğruları söyledim her zaman. Tanımadığım insanlarsınız ama iyilik yapalım dedik, yıllarca teknik bilgimi forumlarda paylaşıp insanlara yardımcı olmak için elimden geleni yaptım. Umarım o kadar mesajlarım birilerine faydalı olmuştur. Zamanında beni dinleyen varsa yatırımını yaptı, keyfine bakıyor ve oyun deneyimini daha kaliteli yaşıyor.

Bütün argümanlarıma sadece parayı sen ver alalım dediler, ben bu kafayı anlamıyorum kardeşim, kusura bakma 35 bin lira bütçe koymuşsun, 3-5K koyamıyorsan bu benim sorunum değil. Sen kendi ekonomini sınırda yaşıyorsan zaten baştan bu alışveriş sıkıntılı. Bana niye fiyattan geliyorsun, ben önerimi yapıyorum, geçiyorum. Güncel fiyatlardan bahsetmiyorum artık, öneri yapmayı bıraktım çünkü o arkadaşlar bugün haklıydı, o zaman saçmalıyorlardı bana göre. 30-35 bin lira bütçesi var, 5 bin koy diyince dünyanın lafını söylediler. 1 kişi değil, hepsi böyle, ben bahane olduğunu düşünüyorum, sırf fiyat avantajı var diye arkasına saklandı bu kitle, eminim.

9070 XT ile 5070 Ti arasında 10 bin TL civarı fiyat farkı varken 9070 XT öneriyordunuz. Sizi dinleyip 5070 Ti almayan varsa, şu an biraz zararda kaldı. :D
Katılıyorum, mesajımı yazdıktan sonra gördüm. Ben de bu konudan bahsediyorum ki ben öneri yaparken fark 5 bin liraydı. :D Fark 15 bin olduktan sonra öneri yapmayı bıraktım, sadece teknik farkları söyledim, geçtim.

Yan yana 5070 Ti vs 9070 XT koyalım, aynı oyunu aynı ayarlarda açalım. 5070 Ti daha iyi bir deneyim sunuyor; aynı FPS'yi almasına rağmen
Fiyattan bağımsız, bu mesajına evet, ikisini yan yana koyup FPS 60'a sabitlersen, 5070 Ti ile çok daha iyi deneyim yaşarsın, çünkü teknoloji olarak piyasayı domine eden bir DLSS ve yan teknolojileri var. AMD'nin FSR4 desteği çok sınırlı. Diyelim ki RDR2 oynamak istedik ikimiz, sende 9070 XT bende 5070 Ti olsun. İkimizde de 4K monitör var. Ayarlara girip her şeyi Ultra yapıp upscale teknolojisi açmadan oynarsak, ikimiz de aynı deneyimi yaşarız. Fakat teknolojileri açarsak, sen FSR2 açıyorsun (çünkü FSR4 desteği yok), ben ise DLSS 4.5 ile DLAA açarak cam gibi görüntü görüyorum. İnan bana, ikimizin monitörü yan yana getirdiğimiz zaman kendi ekranına asla 4K oynuyorum demezsin, gördükten sonra.

Ben bunları tecrübe ettim yıllarca, bu yüzden herkese bunu anlatmaya çalışıyorum. Oyun deneyimi kesinlikle aynı değil. RDR2 sadece tek oyun örneği, yüzlerce oyunda bunu söyleyebilirim. Tekrar söylüyorum, fiyattan bağımsız yorum yapıyorum çünkü yıllardır karşı argüman olarak fiyat farkından cevap verdiler. Ben bunu duymak istemiyorum, karşı argüman yazacaksanız teknik bilginiz ile gelin bana.

Bazıları marka fanı gibi abartı derecesinde destekliyorlar ve sorunlardan, bazı donanımlar arası fark olduğundan kalite farkı olduğunu görmüyorlar. Öyle markacı da değilimdir ancak doğrusu neyse onu söylerim. Nvidia ekran kartı konusunda uçurum fark koymuş bir firma. CUDA olsun, iş yapabilmek için olsun. Eski kartı bile iş görmekten fazlasını yapıyor. AMD de kötü değil ancak yetişemiyor ve hatalar çıkarabiliyor. O yüzden derim, sadece oyun içinse ucuza AMD alınabilir; ancak oyundan fazlasıysa kesinlikle Nvidia. Yoksa CPU'da AMD çok iyidir, desteklerim. Ama gerçekçi olmak lazım.

Adam asgari ücrete çalışıp beş altı ayda kenara para koyup iyi bir sistem alıp oyun oynamak istiyor,
Hocam kimsenin cüzdanıyla dalga geçildiği yok. Lütfen konuyu ajitasyona bağlayıp “asgari ücretli adam” edebiyatı yapmayın. Bu ülkede asgari ücretle çalışıp taksite girerek cebine 120 bin liralık son model Pro Max koyan yüz binlerce insan var. İş masaya koyulacak telefona gelince kimse “Bana alo demek yetiyor, 15 bin liralık telefon da işimi görürdü, fazlasını veren enayidir.” demiyor. Aksine, aradaki 50-60 bin liralık farkı hiç gözünü kırpmadan ödüyor.

Ama konu her gün karşısına geçip saatlerce vakit geçirdiği bilgisayara gelince, 4-5 yıl boyunca DLSS, Reflex ve Ray Reconstruction gibi teknolojilerden faydalanacağı, üstelik yarın satarken parasını enflasyona karşı daha iyi koruyabileceği bir karta 10-15 bin lira daha fazla vermek bir anda “imkânsızlık ve saçmalık” oluveriyor.

Hocam kimsenin cüzdanıyla dalga geçildiği yok. Lütfen konuyu ajitasyona bağlayıp “asgari ücretli adam” edebiyatı yapmayın. Bu ülkede asgari ücretle çalışıp taksite girerek cebine 120 bin liralık son model Pro Max koyan yüz binlerce insan var. İş masaya koyulacak telefona gelince kimse “bana alo demek yetiyor, 15 bin liralık telefon da işimi görürdü, fazlasını veren enayidir.” demiyor. Aksine, aradaki 50-60 bin liralık farkı hiç gözünü kırpmadan ödüyor.

Ama konu her gün karşısına geçip saatlerce vakit geçirdiği bilgisayara gelince, 4-5 yıl boyunca DLSS, reflex ve ray reconstruction gibi teknolojilerden faydalanacağı, üstelik yarın satarken parasını enflasyona karşı daha iyi koruyabileceği bir karta 10-15 bin lira daha fazla vermek bir anda “imkânsızlık ve saçmalık” oluveriyor.
Dalga geçmeseniz bile dalga geçermişçesine yorumlar dolaşıyor ortada. Ajitasyonluk veya edebiyatlık bir durumda yok. Forumun yaş ortalaması belli, yarısı yaz tatilinde biriktirdiği parayla oyun oynamak istiyor kalanıda ya ailesini zar zor ikna ediyor veya dediğin tipte olanlar. İphone örneğine denebilecek bir şey yok maalesef ki durum böyle ancak öğrenci kesiminde pekte böyle değil.

Şu kartlara bu kadar para vermek bi benim içimi acıtıyor herhalde. 30k bağladık 9070xt'ye her taksidinde almasamıydım diye kendimi sorguladım. Sebep ne para kalmıyor :) şimdi ben aradaki 10/15k farkı nasıl çıkıştırayım ayı zor kaparken. 3/5 olsa alalım, minik farklarda zaten nvidia tercih edilmesini savunuyorum ki 960/3060ti/3070 aldığımda aynı şekilde düşünüyordum.

Zaten amd nvidia'yı eziyor diyen yok. Bariz nvidia önce ancak aradaki fark 10/15k olunca 9070xt'yi almak daha mantıklı kaçıyor. Şu anda biri 47 öbürü 72 absürt bir fark git 2.el 4080s al mesela. Veyahut iş/ai için kullanacaksan 2x3090 falan yap. Bir arkadaşım 9700x+9070xt kasa toplayacaktı üç beşin hepsabını yapmayacam dedi 9800x+5080'li bir sistem kurduk adama, mantıklı olan da oydu.

Aslında olay bu kadar basitken her konuda nvidia şöyle böyle mesajları görmek ve amd ucuz mesajlarını görmekte yazmakta sıktı. Paran varsa nvidia al yoksa amd al bu kadar basit. İş yapacaksan 2.el olsun ama nvidia olsun amd alma bu kadar basit. Aİ ile uğraşacağım zamanlarda pişmanlık bana da gelmiyor değil 2.el 3090 falan çözseydim diye ama ne para vardı ne de aynı paraydılar.

Son düzenleme:
Hocam kimsenin cüzdanıyla dalga geçildiği yok. Lütfen konuyu ajitasyona bağlayıp “asgari ücretli adam” edebiyatı yapmayın. Bu ülkede asgari ücretle çalışıp taksite girerek cebine 120 bin liralık son model Pro Max koyan yüz binlerce insan var. İş masaya koyulacak telefona gelince kimse “Bana alo demek yetiyor, 15 bin liralık telefon da işimi görürdü, fazlasını veren enayidir.” demiyor. Aksine, aradaki 50-60 bin liralık farkı hiç gözünü kırpmadan ödüyor.

Ama konu her gün karşısına geçip saatlerce vakit geçirdiği bilgisayara gelince, 4-5 yıl boyunca DLSS, Reflex ve Ray Reconstruction gibi teknolojilerden faydalanacağı, üstelik yarın satarken parasını enflasyona karşı daha iyi koruyabileceği bir karta 10-15 bin lira daha fazla vermek bir anda “imkânsızlık ve saçmalık” oluveriyor.

Yani, bizim millette arap tipi görgüsüzlük var.

Cebinde don alacak parası yok ama Marlboro'sı-Parliament'i eksik olmaz.

O iPhone ne olursa olsun alınmalıdır, borç sarmalına-batağına girmek hiç önemli değil, ülkede 30 milyon icra dosyası var bir tane de ben eklesem ne olacak yaane der geçer, battı fishing yan going.

İtibardan tasarruf olmaz dememiş miydi reis?

Adam Türk toplumunu çözmüş ne kızıyorsunuz?

İstenilirse o paralar bal gibi de bir yerlerden bulunabiliyor, ama ekran kartın ile dışarıda hava atamıyorsun ondan koyuyordur biraz bence.

Dalga geçmeseniz bile dalga geçermişçesine yorumlar dolaşıyor ortada. Ajitasyonluk veya edebiyatlık bir durumda yok. Forumun yaş ortalaması belli, yarısı yaz tatilinde biriktirdiği parayla oyun oynamak istiyor kalanıda ya ailesini zar zor ikna ediyor veya dediğin tipte olanlar. iPhone örneğine denebilecek bir şey yok maalesef ki durum böyle ancak öğrenci kesiminde pek de böyle değil.

Şu kartlara bu kadar para vermek bir benim içimi acıtıyor herhalde. 30k bağladık 9070XT'ye her taksidinde almasa mıydım diye kendimi sorguladım. Sebep ne para kalmıyor :) şimdi ben aradaki 10/15k farkı nasıl çıkıştırayım ayı zor kaparken. 3/5 olsa alalım, minik farklarda zaten NVIDIA tercih edilmesini savunuyorum ki 960/3060ti/3070 aldığımda aynı şekilde düşünüyordum.

Zaten AMD NVIDIA'yı eziyor diyen yok. Bariz NVIDIA önce ancak aradaki fark 10/15k olunca 9070XT'yi almak daha mantıklı kaçıyor. Şu anda biri 47 öbürü 72 absürt bir fark git 2.el 4080s al mesela. Veyahut iş/ai için kullanacaksan 2x3090 falan yap. Bir arkadaşım 9700X+9070XT kasa toplayacaktı üç beşin hepsabını yapmayacağım dedi 9800X+5080'li bir sistem kurduk adama, mantıklı olan da oydu.

Aslında olay bu kadar basitken her konuda NVIDIA şöyle böyle mesajları görmek ve AMD ucuz mesajlarını görmekte yazmakta sıktı. Paran varsa NVIDIA al yoksa AMD al bu kadar basit. İş yapacaksan 2.el olsun ama NVIDIA olsun AMD alma bu kadar basit. AI ile uğraşacağım zamanlarda pişmanlık bana da gelmiyor değil 2.el 3090 falan çözseydim diye ama ne para vardı ne de aynı paraydılar.

Ülkede yapışık enflasyon var, bir malı taksite uygun vade ile böldürdüysen arkana bile bakma.

Maaşlara zaten enflasyon farkı geliyor, en iyisi yılbaşı gelmeden Kara Cuma'da ve Temmuz farkı gelmeden Mayıs-Haziran döneminde kapatmak. Pandemi döneminde 0.99 ile ev kredisi çekti millet 2 sene sonra nas ekonomisi geldi, o zamanlar 2bin lira olan ev taksidi şimdi de 2 bin lira ve daha 10 senelik kredinin bitmesine 4 sene var.

2 bin liraya ne alınabiliyor şimdi? 2 karton sigara alınamıyor?

Son düzenleme: