Sen Türkiye'nin yaptığı bazı şeyleri dile getiremezsin, ABD'ye bunları söylemek kolay buradan bile demokrasi olduğu anlaşılıyor, Türkiye'den 10 bin kat daha yaşanabilir bir ülke.

Vatandaşlıkdan çıkabilirsin ve Amerika'ya sığınmacı talebinde bulunabilirsin kimse seni burada tutmuyor kendi doğduğun bu topraklara bu kadar kötü bir gözle bakıyorsan gidebilirsin onlarda senin gibi Amerikan rüyası birisi seve seve alacak ve sokaklarında bir tane daha homelessness olacak.

Şunu eklemekte fayda görüyorum ben hükumet yanlısı bir insan değilim, hükümetin değişmesi gerektiğini savunuyorum kendilerine hiç oy vermedim.

Kimilerinin sevip gönlümüzde orası var dediği kimilerinin bazı örgütlere yardım ettiği ve emperyalizm uğruna masumlara zararı dokunduğu. Kimileri için barışın güvercini gittiği yere demokrasi getirdiği. Kimilerine göre demokrasinin işlemediği Rusya'nın kuklası olduğu ABD hakkındaki düşünceleriniz neler?

İleride vizeyle gidemezsem kaçak gitmeyi göze aldığım ülke. Karıncaya demişler o ayaklarla Amerika'ya nasıl gideceksin karınca demiş olsun en azından yolunda ölürüz.

Ne kadar iyi yaşıyor olsalar da cahil olmadıkları anlamına gelmez.

İleride vizeyle gidemezsem kaçak gitmeyi göze aldığım ülke. Karıncaya demişler o ayaklarla Amerika'ya nasıl gideceksin karınca demiş olsun en azından yolunda ölürüz.
Sınırlar Türkiye-Suriye sınırı gibi değil hocam.

Dünyanın en güçlü devleti. Ne Çin ne Rusya ne de başka bir devlet yanına yaklaşamıyor. Bunun da temel sebebi Hak, Hukuk ve Adalet yönünden diğer "Güçlü" devletlerden çok ileride olması. Bugün Rusya da Putin'i eleştiren gazeteciler sabahına balkondan düşüyor yahut zehirleniyor. E Çin aynı şekilde kapalı kutu, hiç bir verilerine bile piyasalar inanmıyor. Özgür Demirtaş ve Osman Pamukoğlu'na çok hak veriyorum şu son zamanlarda.

Özgür Hoca dünya üzerinde 20 bin bilim insanı olduğunu ve bu insanları hangi ülke barındırırsa o ülkenin kalkınacağını söylemişti ve şu an için 19 bin civarı bilim insanının Amerika'da olduğundan bahsetmişti. Yüksek teknoloji ürünlerinden, yazılıma kadar baktığımızda Amerika'nın 1 numara olması Özgür Hoca'yı haklı kılıyor.

Aynı şekilde Osman Pamukoğlu'da 3. Dünya Savaşı adlı kitabında ve çıktığı programlarda Amerikanın çok fazla ülke de üssü olduğunu, 2. Dünya Savaşı döneminde ayda 2 bin tank üretim kapasitesine anında çıkabildiğini ve olası bir 3. Dünya Savaşında kazananın Amerika olacağından bahsederdi. Bugün Rusya'nın, İran'ın düştüğü duruma bakınca yine oda haklı çıkıyor.

Tüm bunlar bir yana en basitinden Türk Siyasetine bakalım. Milliyetçilerin başında yer alan Bahçeli dahi kürdistan'a onay vermiş vaziyete geldiğine göre Amerika'nın isteyip yaptıramadığı pek bir şey yok. Adamlar kürdistan kurulacak susun ve barışın dediler bizimkilerde (Muhalefetiyle, iktidarıyla) hemen tamam deyip yaptılar.

Tüm bunlara rağmen insanların Amerika düşmanlığı yapması bana saçma geliyor. Atatürk'ünde dediği gibi ülkeler arası ne sonsuz barış ne sonsuz düşmanlık vardır. Ülke menfaati ne gerektiriyorsa onu yaparsın. Sonunda merhametsizlik olsa bile.