Ufuk

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Trokia
Merhaba arkadaşlar, şu an malum biliyorsunuz ki iki devlet arasında bariz olarak bir vergi savaşı mevcut. Bu savaş gereği piyasalar da bir yükselme olur mu?

Dolar uzun bir süreden beri sabit olarak zar zor tutuluyor. Bıraktıklarında bir patlama gerçekleştirir mi?

Sormamım sebebi çocuklarımın bir miktar bayram parası var, çocuğum Euro istedi ancak ben bu savaş gereği Dolar'ın patlayacağını düşündüğümden Dolar yapalım dedim.

Mantıklı mı?

YTD. Dolar ya da Euro fark etmez aslında, ikisinin de belli enflasyonu var. Dolar yapılabilir para. İhtiyacınız varsa o parayla doğrudan onu da alabilirsiniz. Yerli üretimimiz olmadığı ve onu dışarıya adamakıllı pazarlayamadığımız için para birimimiz illaki değer kaybedecek yani dolar yükselir. Hazıra da dağ dayanmaz. Rezerv sata sata bir yere kadar tutabilirler, sonrası için tutamazlar.

Merhaba arkadaşlar, şu an malum biliyorsunuz ki iki devlet arasında bariz olarak bir vergi savaşı mevcut. Bu savaş gereği piyasalar da bir yükselme olur mu?

Dolar uzun bir süreden beri sabit olarak zar zor tutuluyor. Bıraktıklarında bir patlama gerçekleştirir mi?

Sormamım sebebi çocuklarımın bir miktar bayram parası var, çocuğum Euro istedi ancak ben bu savaş gereği Dolar'ın patlayacağını düşündüğümden Dolar yapalım dedim.

Mantıklı mı?
Hocam Dolar da Euro da bir yatırım aracı değildir. Ayrıca dolar da euro da zannedildiğinin aksine sürekli yükselen birimler değiller. Aksine TL değer kaybediyor. Haliyle Döviz yükselmiş gibi görünüyor fakat asıl olay TL de. Sorunuza gelecek olur isem Döviz yerine eğer ki yatırım işlerine detaylı hakim değil iseniz Altın gümüş gibi emtiaları düşünebilirsiniz uzun vadeli. Bunlar da dövize endeksilidir. Döviz arttıkça bu emtialar da artar. Hem de genelde bu birimler döviz fiyatı dışında ons olarak da değer kazanırlar. 2 Katı Win Win durumu gibi düşünebilirsiniz. Tabi ki Yatırım tavsiyesi değildir ve bu uzun vadede geçerli olur.