Amerika'daki trafik sistemi ülkemizden epey farklı olduğundan dolayı ilk gittiğinizde zorluk çekebilirsiniz. Ben de bugün kiraladığım aracı aldıktan sonra trafik ışıklarında biraz zorluk çektiğimi fark ettim özellikle. Kendimi açıkçası trafik kazası geçirecek halde risk içerisinde bulduğumu gördüm. Bunun üzerine Google'da bir arama yapmaya başladım ve birkaç video izledim en sonunda bu videoya denk geldim. Eğer İngilizce biliyorsanız bu video sayesinde Amerika trafiğinde nasıl araç kullanabileceğinizi çok net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu şimdiye kadar benim baktığım videolar arasında en iyi en net tanımlayan videoydu.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Aralık 2023
Gördüğüm en büyük fark sola dönerken karşıdan araba gelip gelmeyeceğini belirten de ayrı bir ışık olması. Türkiye'de aynı tipte kavşağı aynı şehirde hiçbir fark olmadan görebilmek de mümkün maalesef.
Bazı kavşaklarda sola dönüş ışığı var, bazılarında yok. Olanlarda karşıdan gelen trafik duruyor. Olmayanlarda ise senin dikkat etmen gerekiyor.
Nasıl yani GTA'daki gibi kullanmıyor muyuz?
Alperen Arslan
Üstün
- Makaleler
- 1
Işıklarda ok olup olmaması oldukça önemli. Yeşil ışık üzerinde ok yoksa buna permissive green deniyor, eğer ok varsa buna protected green deniyor. Almanya'da kavşaklarda ışıkların çoğu permissive green. İlk karşılaştığımda oldukça şaşırmıştım.
Son düzenleme:
Anakin Skywalker
Becerikli
Amerika'daki trafik sistemi ülkemizden epey farklı olduğundan dolayı ilk gittiğinizde zorluk çekebilirsiniz. Ben de bugün kiraladığım aracı aldıktan sonra trafik ışıklarında biraz zorluk çektiğimi fark ettim özellikle. Kendimi açıkçası trafik kazası geçirecek halde risk içerisinde bulduğumu gördüm. Bunun üzerine Google'da bir arama yapmaya başladım ve birkaç video izledim en sonunda bu videoya denk geldim. Eğer İngilizce biliyorsanız bu video sayesinde Amerika trafiğinde nasıl araç kullanabileceğinizi çok net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu şimdiye kadar benim baktığım videolar arasında en iyi en net tanımlayan videoydu.
Hocam Amerika'ya gittiğinizi buradan öğreniyorum herhangi bir içerik gelecek mi, duyurduysanız kusura bakmayın bilmiyorum çünkü.
CES için geldim. Fuardan içerikler gelecek.Hocam Amerika'ya gittiğinizi buradan öğreniyorum herhangi bir içerik gelecek mi, duyurduysanız kusura bakmayın bilmiyorum çünkü.