STEREO

Başarılı
Merhaba. MSI MAG Forge M100R model kasadan çıkma 3 adet RGB'li ve 3 pin 120 mm modelli fanlar mevcut. İşlemci olarak Ryzen 5 7500F kullanmaktayım. Soğutucu olarak çift kuleli, 1850 RPM'de çalışan ve 6 ısı borulu Thermalright Peerless Assassin 120 Digital Black mevcuttur. Bu fanlar sivrisinek sesi gibi bir ses çıkarıyor. Elimde fan çoklayıcı mevcut ve kule soğutmam 3 fanı sağ, sol ve kulelerin ortası olacak şekilde bağlama imkanı sunuyor. Acaba diğer kasadan çıkan 3 fanı bunların yerine kullansam ve çoklayıcıyla birleştirip CPU fan soketine taksam bir sıkıntı olur mu? Hem bunlar RGB oldukları için görüntü olarak da güzel görünecek ama sıcaklıkta sıkıntı olmaması için sizlere de danışayım diye düşündüm. Kasadan çıkma fanlar 12 V 0.15 A değerindeler.

Fikirlerinizi ayrıca almak isterim, yorumlarınız değerlidir. @Yusuf7878 @Ayhan Dönmez @SunseTTime @LH44.
"şaşırmış" ifadesi bırakmışsınız, sizin de bir yorumunuz varsa lütfen buyrun. :) @Michael MYERS

Son düzenleme:
Peerless Assassin'in kendi fanları daha kuvvetli diye biliyorum. Değiştirmen durumunda daha az basınç üfleyen fanlar takacağın için mantıklı olmayabilir. Ses çok rahatsız ediyorsa başka fan alabilirsin. Elindekileri fanları da kasa içine takarak değerlendirebilirsin.

CPU_FAN soketine 3 tane fanı birleştirip bağlayabilirsin. Kule tipi soğutma için kullancaksan, fanların RPM hızı ve hava üfleme CFM değerini karşılaştır, en yüksek olanı işlemci için kullanabilirsin.

Peerless Assassin'in kendi fanları daha kuvvetli diye biliyorum. Değiştirmen durumunda daha az basınç üfleyen fanlar takacağın için mantıklı olmayabilir. Ses çok rahatsız ediyorsa başka fan alabilirsin. Elindekileri fanları da kasa içine takarak değerlendirebilirsin.

Selam. Sistem şu an boşta 45, yükte ise 60-65 arası geziniyor. Daha yükseğini henüz görmedim. Soğutma performansı için sıkıntı yok ama şu ince sivrisinek benzeri sesi kafama taktım. Fanların hızı arttıkça o olmaz olası ses de artıyor. Fan önerin varsa 3 tane RGB'ya da RGB olmayan modelleri önerebilirsin.

Selam. Sistem şu an boşta 45, yükte ise 60-65 arası geziniyor. Daha yükseğini henüz görmedim. Soğutma performansı için sıkıntı yok ama şu ince sivrisinek benzeri sesi kafama taktım. Fanların hızı arttıkça o olmaz olası ses de artıyor. Fan önerin varsa 3 tane RGB'ya da RGB olmayan modelleri önerebilirsin.
Şu anlık önerim yok ama elindeki fanları deneyebilirsin. Yani üç fanı birleştirip işlemci fanına takmak mantıklı. Sadece no-name bir Y kablo kullanma. Sıcaklık farkı daha yüksek olmazsa devam edebilirsin. Zaten sadece fan sök tak yapacağın için şimdilil para harcaman mantıklı olmaz. Bu arada garantisi devam ediyorsa da garantiye gönderebilirsin.

Şu anlık önerim yok ama elindeki fanları deneyebilirsin. Yani üç fanı birleştirip işlemci fanına takmak mantıklı. Sadece no-name bir Y kablo kullanma. Sıcaklık farkı daha yüksek olmazsa devam edebilirsin. Zaten sadece fan sök tak yapacağın için şimdilil para harcaman mantıklı olmaz. Bu arada garantisi devam ediyorsa da garantiye gönderebilirsin.
Tamamdır. Denemelerimi yapacağım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: