Hayatını Türkiye gibi bir ülkede zindan etmek tercih meselesi tabii, ülkemizin doğal güzellikleri, tarihi ve eserleri harici bir güzelliği de yok.
Ülkemizi geliştirmeyi hepimiz istiyoruz ama sadece istemekle kalıyor görüyorsunuz %52 'yi, gurbetçileri, politikayı, tecavüzleri, adaleti vs. Elden bir şey geliyor mu? Bu düzen değişmediği sürece hayır.

Açıkçası benim felsefem de şu hocam; sözden, durumdan anlayan yoksa şu 40-50 yıllık ömrümüzü bu insanlara heba etmek aşırı lüzumsuz. Bütün dünyada, dünya liderlerinin dahi saygı duyup sevdiği Atatürk gibi bir adam bile bu zihniyeti değiştiremedi ki ölümünden 100 yıl sonra bile hala haterları var. Bir bizim halkın yarısı sevmez, bir de Pakistan'ın, Bangladeş'in gericileri.

Kaçak gitmeme konusunda katılıyorum, insanın önce kendine faydası olmalı. Senin bir diploman, bir vasfın varsa geçerli bir sebep sununca zaten seni alırlar, onlar Türkiye mi de her önüne geleni alsınlar, haklılar...

''Herkes yasal bir şekilde göç ederse vize sorunu da çözülmüş olur.'' Bu hiçbir zaman olmayacak hocam, bu dediğim şartlar olduğu sürece.
Ayrıca bizim halk gittiği yeri de batırmaya meyilli, çok bir farkımız yok Orta Doğu farelerinden açıkçası. Adam Almanya'da, İsviçre'de yediği ekmeği bile eleştireceğine önce kendi ülkesine baksın mesela. Bunlar çözülürse vize sorunu da çözülür işte.
İsteyen yasal olarak gitsin, bunu eleştirmek benim haddime değil. Yukarıdaki mesajda da belirttiğim gibi kaçak gitmeniz durumunda hiçbir hakkınız olmayacak. Bu durumda orada ölseniz kimsenin umrunda olmaz. Türkiye, uğrunda başka ülkelere mülteci olarak giderek ölecek kadar kötü bir durumda değil.

Benim eleştirdiğim nokta, maalesef buradaki insanların çoğunun dünyadan haberi olmaması. Instagram videolarında "lüks yaşam" görerek Amerika'ya gittiklerinde aynısını yaşayacaklarını zannediyorlar.

Amerika'ya kaçak olarak gittiğinizde hayatınız şu ankinden daha fazla tehlikede olacak. Rasyonel düşünmek lazım. Hiçbir yasal hakkı olmadan oradan buraya savrulan bir mülteci olursunuz. Hayat Instagram videolarındaki gibi değil.
Amerika'ya kaçak gitmek yollardan sadece birisi. Onlarca ülke var şartları Türkiye'den daha iyi olan ve -işini iyi yapıyorsan- seni rahatlıkla alabilecek.

Diğer ülkelere kaçak gidenler veya iltica edenler yüzünden vize alımı zorlaşıyor. Gidenleri anlıyorum elbette ama imkanı olan yasal yollarla gitmeli diye düşünüyorum.

Onlarca ülke var şartları Türkiye'den daha iyi olan ve -işini iyi yapıyorsan- seni rahatlıkla alabilecek.
İşini iyi yapmak eşittir akademik itibara sahip bir üniversiteden mezun olup kariyer sahibi olmak. Denklem gayet basit. Bunları sağladığınız taktirde "kaçak" olarak gitmenize zaten gerek kalmayacaktır. Ayrıca parası olana Türkiye gerçekten güzel bir ülke; bu şartları karşılarsanız para da kazanırsınız.

İleride yapacağım iş ve oyun koleksiyonu için ülke değiştirecem.

Ülkemizde artık her şey pahalı. Bir de her şey bulunmuyor.

Konuda özellikle yazmama rağmen ölürüm Türkiyem tayfam gelmiş yine. Ben bana ülke sevgisi dersi verin yazın demedim isteyen ölürüm Türkiyem diyebilir ama ben bu Türkiye için ölmeyi mantıklı bulmuyorum. Tamam kanka ülke çok iyi aynen her şey 10 numara. Daha fazla gurbetçi tayfa yazmazsa konuyu saptırmazsa sevinirim.

İşini iyi yapmak eşittir akademik itibara sahip bir üniversiteden mezun olup kariyer sahibi olmak. Denklem gayet basit. Bunları sağladığınız taktirde "kaçak" olarak gitmenize zaten gerek kalmayacaktır. Ayrıca parası olana Türkiye gerçekten güzel bir ülke; bu şartları karşılarsanız para da kazanırsınız.
Zaten Türkiye güzel ülke. Onda sıkıntı yok. Yukarıda pahalı yazdım da. Her şey o kadar pahalı değil.

İnsanları da anlayamıyorum. Eskiden atıyorum asgari ücret 1000₺ iken market alışverişi 50₺ idi.

Şu an asgari ücret 17002₺ ama hala 50-100₺ ile gün geçirmeye çalışıyorlar.

Suç halkın bence.

İsteyen yasal olarak gitsin, bunu eleştirmek benim haddim değil.
Öyle bir dediniz ki ben de eleştirmişim gibi anlaşılacak. Kaçak yollarla gidenleri savunmadığımı belirteyim, ''vize sorunu çözülmüş olur'' dediğiniz için o son paragrafı ekledim.

Yukarıdaki mesajda da belirttiğim gibi kaçak gitmeniz durumunda hiçbir hakkınız olmayacak. Bu durumda orada ölseniz kimsenin umurunda olmaz. Türkiye, uğrunda başka ülkelere mülteci olarak giderek ölecek kadar kötü bir durumda değil.
Haklısınız kaçak gitme durumunda hakkımız yok ama TR gerçekten iyi bir ülke değil kafayı çıkarıp halka bakın, istatistiklerde bunu onaylıyor. Sınıf düzeni kalmamış ülkede bir kere. Zenginsen zenginsin fakirsen fakirsin, ortalama olamıyorsun. Afrika'da yaşarken gördüğüm de buydu, orada da aynı bu durum.

Benim eleştirdiğim nokta, maalesef buradaki insanların çoğunun dünyadan haberi olmaması. Instagram videolarında "lüks yaşam" görerek Amerika'ya gittiklerinde aynısını yaşayacaklarını zannediyorlar.
Kıyasladığınız ABD fırsatlar ülkesidir, çalıştığının hakkını fazlasıyla alabildiğin bir ülke. Nüfusu fazla olmasının yanı sıra homeless oranı da fazladır, bu evsizlerin büyük bir çoğunluğu da uyuşturucu bağımlısı ve çalışmak istemeyen, hayattan bir beklentisi olmayanlar. Uyuşturucu bunu yapar.
Orada çalışıp aldığınız asgari ile kısa sürede arabanızı da evinizi de alır, tatilinizi yurtdışında otellerde de yapar güzel bir hayat yaşarsınız.

Dediğiniz gibi ülkemiz bu kadar büyük bir potansiyele sahip bir ülkeyken bu halde olmasının tek sebebi dediğim zihniyettir.

İnternet olmasa millet bunları göremese inanacaklar bu yazdıklarınıza, tıpkı zamanın eski kafalılarının büyüklerinden duyduğu her şeyi kabullenmesi gibi. Rica ediyorum daha fazla bilgi kirliliği yapmayın.

Doktor: 40bin TL, o doktoru koruyacak güvenlik 45 bin TL. Tabi doktorada yapılan torpilleri saymıyorum bile.

Konuda özellikle yazmama rağmen ölürüm Türkiyem tayfam gelmiş yine. Ben bana ülke sevgisi dersi verin yazın demedim isteyen ölürüm Türkiyem diyebilir ama ben bu Türkiye için ölmeyi mantıklı bulmuyorum. Tamam kanka ülke çok iyi aynen her şey 10 numara. Daha fazla gurbetçi tayfa yazmazsa konuyu saptırmazsa sevinirim.
Bu ne kadar saygısız bir yaklaşım böyle?

Sana ülkeni sev, veya öl, demiyorum. Bu senin bileceğin iş. Yukarıda da bahsettiğim gibi, bunu söylemek benim haddim değil. Gurbetçi değilim, yalnızca Türk vatandaşlığım var ve Türkiye'de yaşıyorum. Söylediklerimi rasyonel değerlendirir ve varsayımlara göre yorum yapmazsan daha iyi olur.

Elinde hiçbir vasfı olmadan başka ülkelere, hiçbir yasal hakkı olmadan gidip ölmek veya tutuklanmak isteyenlerin kendi tercihi.
Doktor: 40bin TL, o doktoru koruyacak güvenlik 45 bin TL. Tabi doktorada yapılan torpilleri saymıyorum bile.
2024 itibariyle pratisyen hekim maaşları 57.000 TL'den başlıyor. Ayrıca Amerika'da Avrupa gibi sosyal güvenlik yoktur; bir işte herkes ne kadar vasıflı olduğuna göre ücretlendirilir. Türkiye'de 200.000 TL kazanan doktorlar yok mu?
Kıyasladığınız ABD fırsatlar ülkesidir, çalıştığının hakkını fazlasıyla alabildiğin bir ülke. Nüfusu fazla olmasının yanı sıra homeless oranı da fazladır, bu evsizlerin büyük bir çoğunluğu da uyuşturucu bağımlısı ve çalışmak istemeyen, bir beklentisi olmayanlar, uyuşturucu bunu yapar.
Orada çalışıp aldığınız asgari ile kısa sürede arabanızı da evinizi de alır, tatilinizi yurtdışında otellerde de yapar güzel bir hayat yaşarsınız.

Dediğiniz gibi ülkemiz bu kadar büyük bir potansiyele sahip bir ülkeyken bu halde olmasının tek sebebi dediğim zihniyettir.

İnternet olmasa millet bunları göremese inanacaklar bu yazdıklarınıza, tıpkı zamanın eski kafalılarının büyüklerinden duyduğu her şeyi kabullenmesi gibi. Rica ediyorum daha fazla bilgi kirliliği yapmayın.
Sıkıntı şu ki fırsatlar yalnızca vatandaş veya yasal göçmenler için geçerli. Mülteciler bir sokağın kenarında ölebilir, tutuklanabilir veya asgari ücretin altındaki işlerde çalışabilirler. Konu sahibi arkadaş göçmenlikten değil, "kaçak olarak gitmekten" bahsediyor, dikkatinizi çekerim.
Haklısınız kaçak gitme durumunda hakkımız yok ama TR gerçekten iyi bir ülke değil kafayı çıkarıp halka bakın, istatistiklerde bunu onaylıyor. Sınıf düzeni kalmamış ülkede bir kere. Zenginsen zenginsin fakirsen fakirsin, ortalama olamıyorsun. Afrika'da yaşarken gördüğüm de buydu, orada da aynı bu durum.
Ben konu sahibinin lanse ettiği gibi "Türkiye cennet, cennet" demiyorum. Uğrunda başka ülkelere kaçak olarak gidip ölecek kadar kötü bir durum yok.