Bu ne kadar saygısız bir yaklaşım böyle?

Sana ülkeni sev, veya öl, demiyorum. Bu senin bileceğin iş. Yukarıda da bahsettiğim gibi, bunu söylemek benim haddim değil. Gurbetçi değilim, yalnızca Türk vatandaşlığım var ve Türkiye'de yaşıyorum. Söylediklerimi rasyonel değerlendirir ve varsayımlara göre yorum yapmazsan daha iyi olur.

Elinde hiçbir vasfı olmadan başka ülkelere, hiçbir yasal hakkı olmadan gidip ölmek veya tutuklanmak isteyenlerin kendi tercihi.

2024 itibarıyla pratisyen hekim maaşları 57.000 TL'den başlıyor. Ayrıca Amerika'da Avrupa gibi sosyal güvenlik yoktur; bir işte herkes ne kadar vasıflı olduğuna göre ücretlendirilir. Türkiye'de 200.000 TL kazanan doktorlar yok mu?

Sen saygısızsın kafana göre beni vasıfsız belirliyorsun ama 2 entel konuşunca saygılı mı oluyorsun?
Her Amerika göçmeni vasıfsız mı olmak zorunda buna sen mi karar veriyorsun?
Eşim doktor ben mühendisim ki olmasam bile sen mi karar vereceksin buna bunu belirleme müdürü sen misin?

Sıkıntı şu ki fırsatlar yalnızca vatandaş veya yasal göçmenler için geçerli. Mülteciler bir sokağın kenarında ölebilir, tutuklanabilir veya asgari ücretin altındaki işlerde çalışabilirler. Konu sahibi arkadaş göçmenlikten değil, "kaçak olarak gitmekten" bahsediyor, dikkatinizi çekerim.
Ben sizin söylediklerinize cevap verip yanlışlarınızı düzeltiyorum hocam. :)

Sen saygısızsın kafana göre beni vasıfsız belirliyorsun ama 2 entel konuşunca saygılı mı oluyorsun?
Her Amerika göçmeni vasıfsız mı olmak zorunda buna sen mi karar veriyorsun?
Eşim doktor ben mühendisim ki olmasam bile sen mi karar vereceksin buna bunu belirleme müdürü sen misin?
İyi şanslar o zaman, kaçak olarak gittiğinde mühendislik diploman geçerli olmayacak. Ona göre. Kendin çok istiyorsan git de, buradaki insanları heveslendirme. "Entel" konuşmak derken neyden bahsettiğini anlamadım.

İyi şanslar o zaman, kaçak olarak gittiğinde mühendislik diploman geçerli olmayacak. Ona göre. Kendin çok istiyorsan git de, buradaki insanları heveslendirme.
Ben yazımda gideceğim geçerli olacak demedim ki? Saygısız insan artık kendi kendine ön yargılı konuşmayı bırak. Saygısız.

Ben konu sahibinin lanse ettiği gibi "Türkiye cennet, cennet" demiyorum. Uğrunda başka ülkelere kaçak olarak gidip ölecek kadar kötü bir durum yok.
İnsanlar genelde bu zihniyetten kaçmak ve olanı kabullenmek istemiyor, bu şekilde yaşamayı özellikle bu ekonomik krizde yaşamayı, daha iyisini istiyoruz hocam çünkü sizin de dediğiniz gibi, ülkemizin potansiyeli fazlasıyla var. Kaçak gitmeyi asla desteklemiyorum bu arada, illa yapılacaksa da iltica etsin kişi.

Ben yazımda gideceğim geçerli olacak demedim ki? Saygısız insan artık kendi kendine ön yargılı konuşmayı bırak. Saygısız.
Siz de bir sakinleşin hocam ne bu tepkiler böyle. Biz konuşarak bir sonuca varamasak da anlaştık, gerek yok bu tepkilere.

İnsanlar genelde bu zihniyetten kaçmak ve olanı kabullenmek istemiyor, bu şekilde yaşamayı özellikle bu ekonomik krizde yaşamayı, daha iyisini istiyoruz hocam çünkü sizin de dediğiniz gibi, ülkemizin potansiyeli fazlasıyla var. Kaçak gitmeyi asla desteklemiyorum bu arada, illa yapılacaksa da iltica etsin kişi.

Siz de bir sakinleşin hocam ne bu tepkiler böyle. Biz konuşarak bir sonuca varamasak da anlaştık, gerek yok bu tepkilere.
İroni yaptım saygısız dedi.

Suriyelilerden farkları yok. Bir yere gideceksen ya alnının akıyla gidersin ya da hiç gitmezsin.

Surilerden farkım çok tecavüzcü değilim resmi bir belge olarak pasaportum var.
Amerika başkanı beni sırf oy almak için ülkesine çok rahat bir şekilde alıp halkın vergisi ile beslemiyor.
Gittiğim ülkede kızları taciz etmiyorum vergi vermeyerek ülkeye zarar vermiyorum.
Küçük çocuklara tacizde bulunmuyorum.
Sabıka kaydım oluşturulacak bir kıza tecavüz edince kafama göre kaçamayacağım.
Sınırdan elimde uyuşturucu ve silah ile geçemiyorum.
Surilerin ülkesini tecavüzcü hırsız ar*plar basmadı ve bu yüzden ülkesini terk etmediler ben bu yüzden terk ediyorum.
Suriler kendi ülkesinde 3. sınıf vatandaş muamemelesi görmedi ben görüyorum.
Surilerin birçoğunun eğitimi yok medeniyetsiz ortama ayak uyduramaz ben ayak uydurup saygı duyarım.
Suriler geldikleri ülkede kendi dilleri ile dükkan açar asla ülkenin kurallarına uymaz ben dükkan açarsam ing açarım.
Suriler sınırdan elini kolunu sallayarak geçer asker onlara destek olur mayınları temizler biz ise hayatımızı riske atıyoruz para veriyoruz.
Suriler gittikleri ülkede şerefsiz gibi şeriat isteriz diye bağırır ben gidince insanların dini beni ilgilendirmez.

Daha fazla yazarım ama konu bu değil, zaten senin gibilerden ahlak dersi almak için konu açmamıştım konuda yazmama rağmen arada yazan oluyor yapacak bir şey yok. Konuda da özellikle yazdığım gibi amaç bu konuda bilgisi olanlardan bilgi almaktı ahlak dersi almak için konu açmadım.

Surilerden farkım çok tecavüzcü değilim resmi bir belge olarak pasaportum var.
Amerika başkanı beni sırf oy almak için ülkesine çok rahat bir şekilde alıp halkın vergisi ile beslemiyor.
Gittiğim ülkede kızları taciz etmiyorum vergi vermeyerek ülkeye zarar vermiyorum.
Küçük çocuklara tacizde bulunmuyorum.
Sabıka kaydım oluşturulacak bir kıza tecavüz edince kafama göre kaçamayacağım.
Sınırdan elimde uyuşturucu ve silah ile geçemiyorum.
Surilerin ülkesini tecavüzcü hırsız ar*plar basmadı ve bu yüzden ülkesini terk etmediler ben bu yüzden terk ediyorum.
Suriler kendi ülkesinde 3. sınıf vatandaş muamemelesi görmedi ben görüyorum.
Surilerin birçoğunun eğitimi yok medeniyetsiz ortama ayak uyduramaz ben ayak uydurup saygı duyarım.
Suriler geldikleri ülkede kendi dilleri ile dükkan açar asla ülkenin kurallarına uymaz ben dükkan açarsam ing açarım.
Suriler sınırdan elini kolunu sallayarak geçer asker onlara destek olur mayınları temizler biz ise hayatımızı riske atıyoruz para veriyoruz.
Suriler gittikleri ülkede şerefsiz gibi şeriat isteriz diye bağırır ben gidince insanların dini beni ilgilendirmez.

Daha fazla yazarım ama konu bu değil, zaten senin gibilerden ahlak dersi almak için konu açmamıştım konuda yazmama rağmen arada yazan oluyor yapacak bir şey yok. Konuda da özellikle yazdığım gibi amaç bu konuda bilgisi olanlardan bilgi almaktı ahlak dersi almak için konu açmadım.
Amerikalılar kaçak gireceğin için böyle düşünmüyor yalnız haberin olsun dostum. Senin ülkene kaçak girenler ne yaptı? Onlar da bunu düşünecek.