Amerika'ya nasıl gidilebilir?

burakweb 1

Çalışkan
17 yaşındayım. Herkes gibi bir Amerika hayalim var. Çevremde gidip orada iş kuran veya başkasının işinde çalışıp geçinen insanlar olunca daha da özeniyorum. Hayalim yazılımcı olup orada bir şirkette 9-5 çalışmak. Çok bir şey istemiyorum ya Ama yapay zeka mevzuları yüzünden rekabet çok arttı. İyi bir yazılımcı olabilir miyim bilmiyorum. Ortalama bir iş de olur. Giden nasıl gidiyor, nasıl vize alıyor? Orada hayat nasıl vb.?

Her hayalin başlangıcı zaten burada bitiyor hocam. " İyi bir yazılımcı olabilir miyim? " sorusunu kendinize sormanız zaten bir hata. Yazılım işi zorunluluk değildir çoğunlukla zevk ve hobidir. Belki amerikaya gidemeyebilirsiniz ama kendinize güvenirseniz iyi bir yazılımcı olabilirsiniz

Yazılımla uğraşırken, küçük web uygulamaları yaparken çok zevk alıyordum 4-5 ay önceye kadar. Sonra Twitter'da sürekli yapay zeka gelişmelerini takip etmeye başladım. Yok işte React CEO'su açıkladı "Yazılımcılara 5 ay sonra gerek kalmiycak" falan filan. Sonra ai ile 2-3 günde yapılan app'leri gördüm. 5 yazılımcının 10 günde yaptığı işi Claude 1 saatte yaptı tweetleri görmeye başlayınca sinirlenip bıraktım. Galiba geç kaldık yazılım okumak için diyorum kendi kendime..

Artık ücreti düşük olan yerlerden remote çalıştırıyor çoğu, diğerleri de devasa şirket zaten parası yetiyor. Yani kısaca mesleksiz gidilmez elektrikçi, tesisatçılık gibi bir mesleğin yoksa işin zor. Trump hükûmeti varken daha da zor.

Benimde amacım Amerika gidebilmek. Yaşınız 17 gençlik baharı 9-5 çalışmak yerine bence bir startup kurup yatırım almaya odaklanın.
Startup kuracak bütün fikirler yapıldı gibi geliyor bana. Her ihtiyaç için bir app yapmışlar

Üniversite öğrencisiysen en kestirme yol work and travel. Yazılım konusunda bilgim yok fakat yapay zekâ sebebiyle en son Microsoft epey bir kişiyi işten çıkardı. O yazılım işinin de amelelik kısmını yapay zekaya yaptırıyorlar muhtemelen. Şirket bununla ilgili bir şey açıklamıştı.

İlk olarak paran var mı? İngilizcen var mı? Yoksa öğren. Eğer ki paran varsa direkt Amerika'da üniversite oku. Paran yoksa eğer Avrupa ülkelerini araştır. İlla Amerika olsun, bizim olsun diyorsan. Türkiye'de herhangi bir 4 yıllık okul kazandıktan sonra work and travel yolu ile Amerika'ya gidip orada 3 ay çalışma, 1 ay gezme diye biliyorum, onu yapıp gelebilirsin. Veyahut Erasmus ile diğer Avrupa ülkelerine gidebilirsin. Tercihim İspanya; gece hayatı falan güzel oluyor. Renkli, güzel ve sıcak bir ülke. Erasmus yapabilirsin.

Toplam 12 ay en fazla sınırıydı sanırım. Onun dışında gönüllülük programları yolu ile birçok diğer batı ülkelerine gidebilirsin. İltica kesinlikle önermiyorum. Türkiye'yi kötülemenizi istiyorlar resmen. Ayrıca iltica ederseniz Türkiye topraklarına vatandaş olana kadar gidemiyorsunuz. Türk vatandaşlığınız da düşüyor. Benim önerim paranız varsa ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda gibi yerlerde okumanız. Eğer biraz daha kısıtlıysa AB ülkelerinde okumanız, eğer hiç paranız yoksa da Türkiye'de üniversiteye başladığınız zaman yarı zamanlı bir şekilde çalışıp WAT parası biriktirmek. Böylece 3 ay bir Amerika görürsünüz, motive olursunuz. Hem de verdiğin parayı ikiye katlama imkanınız var. Kim bilir, belki Miami'de yaşayan bir Kolombiyalı çıtır sizinle evlenmek ister, orada kalırsınız.

Üniversite sınavına hazırlanmaya başlayacağım işte. Peki work and travel ile nasıl gidicem. Sadece birkaç ay gidip geri mi dönüyoruz yoksa orda sürekli çalışıyormuyuz? Bir de bunun icinybir sıralama sınırı varmı? Mesela kaç bine girince work and travel yapabiliyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…