seeraddar

Yetkin
Sorduğum soru saçma olabilir ama hiçbir şey bilmiyorum. Vizenin tam olarak ne olduğunu bile bilmiyorum. Herhalde ülkelere girmek için bir izin gibi bir şey. Bu internetteki turlar, hani bir haftalık, 10 günlük, 20 günlük turlar oluyor ya, bunlardan birini satın aldığımız zaman vize işi nasıl oluyor? Geçmişte devlet görevlerine verilen pasaport vardı bende. Gri pasaport muydu? Bu hani devlet görevlilerine verilen pasaporttan verilmişti. Yurtdışında SEUP projesi kapsamında staja gitmiştik. Tabii pasaportun geçerlilik süresi doldu. Şimdi normal bir pasaportum olacak alırsam. Bu vize işleri nasıl oluyor? Daha önce yurt dışına gittiğim için yaklaşık bir aylık. Kolaylaşır mı? Daha önceki pasaportumun vizeyi kolaylaştırmak bir ihtimali var mı?

İşte o durum, gideceğin Avrupa ülkesine göre değişir. Örneğin İngiltere'nin şartları farklıdır, Almanya'nın farklıdır, İspanya'nın farklıdır, Portekiz'in şartları farklıdır, Romanya'nın şartları farklıdır. Kısacası ülkeye göre şartlar, kurallar vs. değişir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turu düzenleyen firmaya gidip vize hakkında ayrıntılı bilgi alınabilir. Vize evraklarını toplatıp sizin yerinize başvuruya giren firmalar olabiliyor.

En en sağlıklısı, bu yoldan daha önce geçenlere sormak. Onlardan bu süreçte yaşadıkları sıkıntıları ve dikkat etmen gereken noktaları öğren.
Hiçbir tanıdığın yoksa, Instagram veya sosyal mecrada sürekli reklam basan vize danışmanlığı yapan firmalar var. Bunlardan 10 tanesini arayıp vize süreçlerinde yaşanan kritik sorunlara nasıl çözümler bulabildiklerini sor. Seni gerek cevaplarıyla gerekse uslüp ve yaklaşımlarıyla en çok hangi firma tatmin ederse, dosya hazırlıkları için o firmayla bu yola girebilirsin.

1 kez red yersen ikinci başvurunda işler zorlaşabilir. Bu konu dikkat ve önem ihtiyacı gerektirir.