23894

Becerikli
Arkadaşlar selam, sizin yardımınıza ihtiyacım var. Umarım yardım edersiniz, biraz garip bir durum.

Ben şu anda Litvanya'da bir üniversitede eğitim görmekteyim, geçen hafta bir arkadaşımla Slovenya'ya gittik, otelde kaldık 3 gün. Tek odada 2 kişi kalacağımız için rezerve etme sitesinden otel ile iletişime geçip yatakları ayırır mısnız diye rica ettik ama otele vardığımızda ayırmamışlardı. Yetkiliye söyledik, sorry falan dedi size ücretsiz kahvaltı vereceğiz dedi, fakat ben onu 1 günlüğüne diye anladım, arkadaşım ise yetkilinin bize "during your visit" dediğini yani 3 günlüğüne dediğini söyledi ve hala ısrar ediyor.

Biz 3 gün boyunca kahvaltıyı yedik ama iki defa kahvaltıyı veren kadın bize otel numaramızı sordu ve ilkinde sizi ücretlendireceğim dedi, sonra biz de durumu anlattık ve tamam dedi. Fakat kahvaltı günlük 14 euro ve 3 günlük 42 euro yapıyor, durduk yerde kıytırık bir yatak ayrıma işlemi için böyle bir şey yapacaklarını zannetmiyorum ben, neyse belki otelden çıkarken öderiz diye düşündüm ve yetkili(bizimle ilgilene akşamları geliyordu) beğenip beğenmediğimizi ve vergi ödeyeceğimizi söyledi, hepsini hallettik ve çıktık. Bu arada girerken 100 euro depozito ödememiz gerektiği söylendi ve ödedik, çıkarken iade edilecek dendi fakat hala iade edilmemiş.

Şimdi gel gelelim asıl olaya, ben Slovenya'yı çok beğendim ve doktoraya başvuracağıma karar verdim, iki kişi kahvaltı toplam 88 euro yapıyor, acaba o parayı depozitodan mı aldılar yoksa bize ücretsiz kahvaltı verelim diyen yetkili bizim numarayı kaydetti ücretsiz kahvaltı listesine her şey okey sorun yok? Slovenya vizesine başvururken bir sıkıntı yaşar mıyım ben acaba ödemedik diye? Avrupa Birliği ortak hareket ettiği ve her şeyi paylaştığı için tırsmaya başladım yalan yok, fakat ben geçen sene burada oturum yenilenirken benden böyle bir geçmişim istenmedi, veya gezmediğim için de baktılar kontrol ettiler herhalde giriş çıkış yapmadığımı. Benim bildiğim kadarıyla potansiyel bir sicil kaydı oluyor gezenlerde, neyse arkadaşıma bugün sorduğumuda ne kişisel mailine ne de rezerve sitesinden bir mesaj alıp almadığını, özellikle kahvaltıyı ücretlendireceklerine dair, sordum, hayır dedi. Lakin hala depozitoyu geri yatırmamışlar, veya oranın bankası ile Türk bankası anca işlem yapıyor, olabilir.

Sizce bu durum ileride vize alırken bana bir sorun yaratır mı? Veya ben çok mu kuruyorum? Boş kuruntu gibisinden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana gereğinden fazla endişeleniyormuşsun gibi geliyor. Avrupa'daysan oteli aramayı veya e-posta atmayı denedin mi?

Bana gereğinden fazla korkuyormuşsun gibi geliyor. Avrupa'daysan oteli aramayı veya e-posta atmayı denedin mi?

Hayır çünkü arkadaşım ilgileniyor o işlerle, bugün rezerve sitesinden DM kutusunu kontrol etmesini, ve kendi mailine de bakmasını istedim ama otelden bir mesaj almamış, ben kahvaltı parasını ödeyeceksek otelden tamamen ayrıldığımızda söylerlerdi diye düşünüyorum.