Amerika'ya nasıl gidilebilir?

Hayallerin benim cocuklugumun hayellerinin bire bir aynisi. Ben basaramadim umarim sen basaririsin.
Umarım

Peki work and travel için iyi üniversite mi lazım? Ve her yıl 3 ay Amerika'ya gidebiliyormuyuz?

Amerika'ya gidebileceginiz belirli basli vizeler var. Ilk olarak vize tiplerini arastirirsaniz daha iyi fikir edinebilirsiniz.

Umarım

Peki work and travel için iyi üniversite mi lazım? Ve her yıl 3 ay Amerika'ya gidebiliyormuyuz?
Dil kursuna yazıl, sertifika al. TOEFL, IELTS hep maddiyat meselesi. Bence arkadaşın dediği gibi illa ABD olacak diye düşünme. Şahsen benim hep Avustralya, ABD vardı hayalimde ama şu an köye sıkışıp kaldım. Hep maddiyat meselesi. Bu tür kararlar verdikten sonra hiç aileni ve arkanda bırakacağın şeyleri düşünmeden yol haritanı çizmen gerek.

Ayrıca şu an ne okuyorsun bilemiyorum fakat yüksek lisans için falan oraya gidebilirsin, daha kolay olur hem kalması. Şu anki aklım olsa hiç ailemi falan düşünmezdim, hep bana kötülükleri ve düşmanlıkları oldu şimdiye kadar. Keşke yoluma baksaydım, sadece bunu demek istediğim için tekrar yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım

Peki work and travel için iyi üniversite mi lazım? Ve her yıl 3 ay Amerika'ya gidebiliyor muyuz?

Aslında sözde iyi üniversiteye gerek yok diyorlar aynı şekil bölüm içinde ama tanıdıklarımdan gördüğüm kadarıyla mesela Boğaziçi üniversitesinde mühendislik okuyan birisi ile Hakkari Üniversitesi taklacı güvercin yetiştiriciliği okuyan kişiyle aynı gözle bakmadıklarını kesinlikle dogrulayabilirim. Cevremde bunun cok ornegi var. Mesela bir arkadasim universitede de spor yoneticiligi okuyordu onun vizesi reddedilmisti. Ama 2 yillik havacilikla alakali bir bolum okuyan bir arkadasim Amerika'ya gitti. Hatta sanirim eger ki bir aksilik olmadiysa 2 sene sonra vatandas olmasi lazim. Bayağıdır konusmuyorum kendisiyle. Kisaca iyi bir bolum olsun. Spor yoneticiligi okuyorsan mesela en kotusu Ankara universitesi olsun yani. Universitenin bir adi olmasina pek gedek yok. Ama okudugun Bolu'me cok bakiyorlar kesin diyebilecegim.

Bende Almanya'da okuyacagim inşallah zamaninda cogu da mahallede top oynadigimiz abilerimiz dayilarimiz falan 2 seneye bende Almanya'da olacagim umarim ki. Arkadasa Almanyayi cok butcesi yoksa onerebilirim ancak universiteleri baya zor Almanyanin...

Bilgisayar Programciligi icin şansim var mi hocam sizce?

İnşaallah gidersin soyle kazandigin parayla bir yilda guzel bir kendine ait hayatin olur kafan rahat olur.

Bilgisayar Programciligi icin şansim var mi hocam sizce?
Hocam elbette var.

Almanya gerçekten çok kolay kabul veren üniversitelere sahipler. Ama bu üniversiteler çok zor oluyor, ondan bir çok kişi disiplinli olmayanlar ilk senesinde ülkesine dönüyorlar. Almanya'da şimdi nasıl okuyabileceğinize dair hocam hem siz hem de Amerika hayali olan arkadaş için anlatıyorum. Hocalarım lise diplomanız ve lise notlarınızı içeren transkripti almanız gerek. Sonrasında ise YKS'ye girerek Almanya'da okumak istediğiniz bölümün birebir aynısını kazanmak zorundasınız. Veya ona yakın bir bölüm olmak zorunda; mesela örneğin endüstriyel tasarım okuyan bir kişi endüstri mühendisliğine başvuru yapabilir. Ama bakın, sadece başvuru yapabilir diyorum, net kabul alacak diye garanti veremem. Neyse, sonrasında YKS yerleştirme belgeniz, lise diplomanız, lise transkriptiniz, kimlik kartınız, pasaportunuz; bunları Almancaya tercüme ettirmeniz lazım. Almanya 2024'e kadar Türkiye'de yapılan tüm tercümeleri tanıyordu, ancak İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi olayından sonra Almanya'daki tercümelere yaptırmanız gerekiyor. Bu da aşağı yukarı kargo ücretleri, gümrük, tercüme bedeli falan derken 700-1200€ arasına bulabilirsiniz. 900€ ortalamasını alacağız. Biz daha sonrasında bunları Almanca tercüme ettirdikten sonra üniversitelere UniAssist.de sitesi üzerinden başvuru yapacaksınız. Sonrasında bir de başvuru ücretini ödeyeceksiniz, 100€ bir şey o da. Detaylı rehberler YouTube'da mevcut, onlarca kaynak var zaten. Başvuruyu yapıp bu tercüme ettirdiğiniz dosyaların PDF halini atacaksınız. Üniversiteden kabul aldıktan sonra Almanya öğrenci vizesine başvuracaksınız. Yalnız başvuru için Almanya'da 1 sene boyunca çalışmadan yaşamınızı sürdürebileceğinize dair bir sizden bloke hesap istiyorlar, bunun da bedeli 12.096€ güncel tarihli. Bu bloke hesabı gösterdikten sonra vizeye başvuruyorsunuz. Vize genellikle 1 senelik veriliyor, bakalım geçecek mi, kalacak mı diye. Sonrasında ise geçerseniz 2-5 yıl arası vize veriliyor. Üniversitelerde toplam 2 kere kalma hakkınız vardı sanırım. 3.'de süzülüyorsunuz. Bu arada bu 12.096€'yu tek seferde göstermeniz yeterli, sonra bir daha göstermenize gerek yok. Ve bu parayı Alman hükümetine hibe etmiyorsunuz; Alman hükümeti vergisini, pardon, haraçını 930€ gibi aylık para veriyor. 12 ay boyunca bu parayı size ödüyorlar. Yaşam masrafları falan Almanya'da olmadığım için pek bir şey diyemeyeceğim ama Türk Alman Üniversite Forumları'nda genelde 900€ falan gibi giderlerle aylık geçinebildiği söyleniyor. Orada 20 saat haftada çalışma izniniz var. Bu da aylık en fazla eğer ki Mercedes, BMW gibi ağır iş gerektiren fabrikalarda çalışırsanız 1500€'ya kadar çıkabilir. Çok yormasın derseniz 1100€'lara, hiç yorulmayayım derseniz minijob denilen 600€'luk, 0 vergisiz işlerde çalışabilirsiniz. Hiç vergi alınmayacağı için elinize 600€ geçmiş oluyor. Detaylı sorunuz varsa yazın, cevaplarız hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise notları çok önemli mi ya :/ Benim ortalamalar hep 70-75 arası

Lise notları çok önemli mi ya :/ benim ortalamalar hep 70-75 arası.

Açığı kapatmanın iki yolu var. Ya YKS çok yüksek olacak. Ya da OBP. Bir de sanırım ortalamanız düşükse bir sinava girebiliyordunuz. Ortalama yukseltmek icin onun hakkinda pek bir bilgim yok.

Benden sana tavsiye şimdiden dil öğrenmeye başla, yazılım alanında kendini ilerletmek istiyorsan ve üniversiteye de kesin gideceksen sınava adamakıllı hazırlanıp okulunu oku. Okurken kendini geliştirmeye de çok özen göster ek gelir elde etmeye bak okurken de gönüllülük projeleri kovala. Kimi projeler senden cebinde para olmasını istiyor kimisi masrafları kendisi karşılıyor çok karışık senin araştırıp bulman gerek. İyi bir yazılımcı olmayla kimse kimseyi ülkesine almıyor o ancak ABD'de bir şirkette işe girersen olur şirketin de senin riskini alması gerekir. İmkansız değil ama istikrarlı çalışma gerektiren bir süreç, şimdiden YKS'ye adamakıllı çalışmaya başlayıp yanında da kendini geliştirmen gerekecek çünkü YKS'de istediğin sonucu alamama ihtimalin de olacak o zaman cebinde yine bir yetkinlik olmalı. Ön lisans bölümleri okumak bana kalırsa yurt dışına çıkma konusunda daha avantajlı çünkü hem üniversite diploman oluyor hem ülkelerin aradığı çalışan sınıfında oluyorsun hem daha erken mezun oluyorsun zaman avantajın oluyor. Paran olmazsa yurt dışına çıkma olasılığın düşük olur ama onu söyleyeyim. Benim ailem bana destek verse şu an şu saatte gidebilirim ama destek almadığım için buradan herhangi bir ülkeye gitmem belki en az 2 yılımı alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…