marfy

Gelişen
Merhaba,
AMIDEWIN çalıştırmayı denediğimde görselini paylaştığım hata karşıma çıkıyor. Farklı AMIDEWIN sürümleri denedim fakat düzelmedi.
Secure Boot ve CSM Support kapalı.
Anakart: MSI Pro B650M-B
BIOS sürümü: E7e28ams.

ami.webp

Merhaba,
AMIDEWIN çalıştırmayı denediğimde görselini paylaştığım hata karşıma çıkıyor. Farklı AMIDEWIN sürümleri denedim fakat düzelmedi.
Secure Boot ve CSM Support kapalı.
Anakart: MSI Pro B650M-B
BIOS sürümü: E7e28ams.

Eki Görüntüle 131056
AMIDEWIN çalıştırırken karşılaştığınız "Fail to initialize SMBIOS" hatası için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. BIOS Güncellemesi:
- Anakartınızın BIOS'unun en son sürümünü MSI'nin resmi web sitesinden indirip kurun. Özellikle mevcut sürüm E7e28ams'den daha yeni bir sürüm varsa, bunu uygulamak faydalı olabilir.

2. BIOS Ayarları:
- BIOS'a girip aşağıdaki ayarları kontrol edin:
- Secure Boot: Bu ayarı kapatmaya devam edin.
- CSM Support (Compatibility Support Module): Bu ayarın açık olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse açın.

3. Farklı Bir USB Portu Deneyin:
- AMIDEWIN'yi çalıştırdığınız USB sürücüsünü farklı bir USB portuna takarak deneyin. Özellikle USB 2.0 portları daha uyumlu olabilir.

4. Uygulama İzinleri:
- AMIDEWIN’yi yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

5. Windows Güncellemeleri:
- İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.

6. Donanım Kontrolleri:
- Donanım bileşenlerinizin (RAM, CPU, vs.) tam olarak yerleştiğinden ve düzgün çalıştığından emin olun.

7. Farklı Bir AMIDEWIN Sürümü:
- Eğer farklı AMIDEWIN sürümleri denediyseniz, bunların uyumlu olduğundan emin olun. Özellikle anakartınıza özel sürümleri kullanmaya özen gösterin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer hala aynı hatayı alıyorsanız, ek bilgi sağlamaktan çekinmeyin.