Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Sokakta cinayet işleniyor diye sokağa çıkma yasağı da gelir yakında. Saç kurutma makinesini küvete düşürüp ölen çıkarsa o da yasaklanır. Zamanında ben pikachuyum diye camdan atlayan çocuk çıktığında pokemonu yasakladıkları gibi. Wikipedia bile yasaklamışlığı olan bir yönetimden bahsediyoruz, insanlar artık şaşıramıyor bile.
Physic
Üstün
Discord kullanmayı bilen adam VPN mi kullanamayacak? Saniyesinde WARP açıp giren binlerce insan olduğuna eminim.
Ya da bir çılgınlık yapıp özgür ISS'e geçip VPN'e gerek kalmadan internet sitelerine erişim sağlayacak. DNS ile birçok ISS'de özgürce takılabiliyorsun.Discord kullanmayı bilen adam VPN mi kullanamayacak? Saniyesinde WARP açıp giren binlerce insan olduğuna eminim.
Muz Cumhuriyeti şaşırttı mı? Hayır. Ortadaki problemi çözmek yerine problemin bulunduğu ortamı tümden yasaklamak tam da bunların yapacağı bir işti zaten
.
Elektronik bir cihazda değişmeyen bir yaş doğrulaması olması gerek. Sitelerde ve uygulamalarda da işlemler bu doğrulamaya göre olmalı. Reşit olmayan bireylerin yaş doğrulaması aile ile birlikte yapılmalı. Ailenin yaş doğrulamasını yanlış yapma ihtimaline karşın devlet de bunu denetlemeli. Mesela Discord gibi bir uygulamada grupları, yaş aralığına göre ayırsın. O grubun yaş ortalamasını belli edecek şekilde de göstersin. Bir çocuk o gruba girince yaş ortalamasının bilincinde olsun, gruba girmek istediğinde aileye onay gitsin. Aile de çocuğun ne yaptığının bilincinde olsun. Eğer kendi yaşıtları arasında bir problem çıkıyorsa rapor sistemi olsun, raporlandığında cidden işlemler yapılsın vs vs. bunlar güzel olacağını düşündüğüm fikirler. Aile çocuğuna özen göstermeli, markalar elektronik aletleri böyle tasarlamalı, yapımcılar uygulamaları böyle tasarlamalı, devlet bunların kaydını tutmalı. Burada birçok kişinin iş birliği olmalı. Bence her şey sadece devlete yüklenmemesi gerekiyor, problemler büyük çoğunlukla devlet kaynaklı olsa da ailelerin ilgisizliği de gayet büyük bir faktör. Yanlış düşünüyor da olabilirim. Ayrıca kesinlikle devleti falan savunmuyorum, onu da söyleyeyim.
Son düzenleme:
markalar elektronik aletleri böyle tasarlamalı, yapımcılar uygulamaları böyle tasarlamalı. Devlet bunların kaydını tutmalı. Burada birçok kişinin iş birliği olmalı. Bence sadece devletin denetim yapmamasına yüklenmemeli
Bu mantıkla hiçbir şey düzgün yapılamaz ne yazık ki. Şerefsizin birinin elinde ölümcül olabilecek bir pergel, normal bir insan evladının elinde yüksek doğrulukla bir şeyler çizmeye planlamaya yarar. Pergeli iğnesiz yapayım, yumuşak yapayım, gönyenin ucunu sivri yapmayayım millet birbirinin gözünü çıkaramasın gibi şeyler tüm aletlerin amaçlarını yok eder. Bunun yerine o pergelle birilerine saldırana sağlam bir yargıyla sağlam bir ceza verirsin, gönyeyle göz oyanın en berbat yemekleri yiyerek en berbat şartlarda kalmasını sağlarsın hapishanede ve kimin oğlu kızı yeğeni olduğuna bakmaksızın cezasını gerektiği gibi verirsin bak bakayım hiç sıkıntı kalıyor mu. Tüm jiletler artık çipli satılacak ve devlet tarafından takip edilecek ki insanlar banyoda bilek kesip ölemesin, hatta artık jiletler yasaklanacak yerine saçı/kılı mikro sıkıştırma ile koparan özel tıraş ekipmanları satılacak desen bu sefer de o ekipmanı rektumuna sokarak ölmeyi/öldürmeyi başaran çıkabilir. Hiçbir ekipman olmasa bile insanlar birbirini boğabilir, bunu engellemenin yolu herkesin elini kesmek/kelepçelemek değil insan gibi geçinmesini teşvik etmek ve uymayan herkese sağlam cezalar vermektir.
Devlet olmasa da eğer gerçekten biz emek verirsek işleyebileceğini düşündüğüm bir senaryoyu yazdım yoksa devletin iş yaptığı durumda sizin anlattığınız senaryo olması gereken. Benim anlattığıma dikkat ederseniz her şeyi biz yapıyoruz devlet b planı olarak " yanlış yapma ihtimaline karşın devlet de bunu denetlemeli." Bu kadar küçük bir iş yapıyor. Sizin dediklerinize kesinlikle katılıyorum, benimki alternatif olarak düşünülebilir.Bu mantıkla hiçbir şey düzgün yapılamaz ne yazık ki. Şerefsizin birinin elinde ölümcül olabilecek bir pergel, normal bir insan evladının elinde yüksek doğrulukla bir şeyler çizmeye planlamaya yarar. Pergeli iğnesiz yapayım, yumuşak yapayım, gönyenin ucunu sivri yapmayayım millet birbirinin gözünü çıkaramasın gibi şeyler tüm aletlerin amaçlarını yok eder. Bunun yerine o pergelle birilerine saldırana sağlam bir yargıyla sağlam bir ceza verirsin, gönyeyle göz oyanın en berbat yemekleri yiyerek en berbat şartlarda kalmasını sağlarsın hapishanede ve kimin oğlu kızı yeğeni olduğuna bakmaksızın cezasını gerektiği gibi verirsin bak bakayım hiç sıkıntı kalıyor mu. Tüm jiletler artık çipli satılacak ve devlet tarafından takip edilecek ki insanlar banyoda bilek kesip ölemesin, hatta artık jiletler yasaklanacak yerine saçı/kılı mikro sıkıştırma ile koparan özel tıraş ekipmanları satılacak desen bu sefer de o ekipmanı rektumuna sokarak ölmeyi/öldürmeyi başaran çıkabilir. Hiçbir ekipman olmasa bile insanlar birbirini boğabilir, bunu engellemenin yolu herkesin elini kesmek/kelepçelemek değil insan gibi geçinmesini teşvik etmek ve uymayan herkese sağlam cezalar vermektir.
@Big Boss, doğruysa kötü insanların bilgilerini istiyorlar. Haliyle Türkiye'de ofisleri olmadığı için mail yoluyla yazıyorlar. O kadar para verip üyelik alıyorsun, iletişim kuracağım kimse yok Türkiye'de. Şimdi bu kötü amaçlı kullananları bulamadıkları için ve bilgileri olmadığı için haliyle Discord'u kapatıyorlar. Zaten Discord bu bilgileri verirse ve Ofis açıp Türkiye'de destek verirse Discord'u yeniden açarlar. Bu konu olduğu içinde eleştirmiyorum niye kapattıklarını. Her gün X'te kötü şeyler görüyorum kafam bulandı artık.