Devlet olmasa da eğer gerçekten biz emek verirsek işleyebileceğini düşündüğüm bir senaryoyu yazdım yoksa devletin iş yaptığı durumda sizin anlattığınız senaryo olması gereken. Benim anlattığıma dikkat ederseniz her şeyi biz yapıyoruz devlette b planı olarak " yanlış yapma ihtimaline karşın devlet de bunu denetlemeli." Bu kadar küçük bir iş yapıyor. Sizin dediklerinize kesinlikle katılıyorum, benimki alternatif olarak düşünülebilir.

Ben vergimi bol bol bol bolca verip askerliğimi yapıp yasalara uyup başka ülkenin değil kendi ülkemin çıkarına çalışıp tüm beklenenleri yaptıysam devlet de bunun karşılığında bana güvende hissettirmeli. Beceremiyorsan her şeyden kestiğin vergileri bana geri iade et, askerliğim boyuncaki boşa geçen zamanımın da tazminatını ver senin koruyamadığın yerde ben o parayla kendime adalet satın alayım. Vatandaş olarak görevleri yerine getirdiğimiz ve geçici olarak bu sistemle kurulmuş 3 günlük bir ülke olmadığımız için vatandaşın bu tip şeyleri düşünmeyip çalışıp işine bakıp yan gelip yatması ve isterse gece 3'te sokakta çelik yelek değil çizgili pijamayla rahat gezebilmesi lazım.

Discord'u engellemekteki mentaliteleri veri paylaşımı konusunda göz dağı vermekse iyi bir hareket olarak nitelendiririm. Çünkü bu adamlarda her türlü suç mevcut. Toplumumuzu tehdit eden, hatta kimi insanlara çoktan zarar vermiş kimseler bunlar. Eğer Discord, ülkemizde varlık göstermek ve vatandaşımızdan gelir ve kitle istiyorsa, vatandaşlarımızı tehdit eden bu unsurlarla mücadelede resmi kurumlara yardımcı olmalı.

Ama, "Erişim engeli getirelim, paylaşmasınlar öyle şeyler olsun bitsin." deniyorsa bu kesinlikle bir çözüm değil. Bu şekilde atılmış bir adım ise trajikomiktir.

"Yasakçı Zihniyet" olmayacağız diyenler geçmişte YouTube, Twitter (X), Wrapped, Instagram ve Roblox'u engellediği gibi bugün de Discord'u engellemiştir. :mad: Ülkemizde o kadar kadın, çocuk ve hayvan cinayetleri işleyen kişilere çözüm bulmak varken, AKP boş işlerle uğraşıyor. Koskoca ülkede WARP veya DNS ile erişim sağlandığını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. :) Gerçekten ben de bu durumlardan artık çok sıkıldım, canım ülkem AKP'nin pis ayakları altında daha da kötüye gidiyor. Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi bizlere emanet etti ama ona bile sahip çıkamadık. :(

1656926109649.webp

1' sınıfa giden yeğenime sosyal medya hakkında nasıl bilgilendirme yapabilirim bu tarz durumlardan korumak için.