Çözüldü Ana disk nasıl yeni alınan SSD olarak seçilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ARDAKK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 320
  • Etiketler Etiketler
    değiştirme
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARDAKK

Çalışkan
Yeni bir SSD aldım ana diskim olarak kullanmak için, flash belleğim yok o yüzden Windows kuramadım. Ben de diski klonladım fakat BIOS'taki ayarı değiştirsem de hala bilgisayar C diski üzerinden açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2. Tane Boot Manager var sistemde yer değiştirdik değişmesi gerekiyordu yine değişmemiş, bunu net çözmek için eski diski sökmeniz lazım.

Yeni diskten boot ederse o zaman eski diski diskpart ile sıfırlarsınız.
Sistem şu an D diski üzerindeki Windows ile çalışıyor.

C diskini çıkarıp sistemi açıp bir deneyin bir problem çıkmazsa C diskini formatladığınızda D diski C olacaktır, olmazsa kendiniz harf değiştirip C yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sistem şu an D diski üzerindeki Windows ile çalışıyor.

C diskini çıkarıp sistemi açıp bir deneyin bir problem çıkmazsa C diskini formatlayıp D diskinin harfini C yapabilirsiz.

Vidası yalama olduğu için sökemiyorum BIOS'taki sıralama böyle seçili, 3. sıradaki disk eski diskim.

O listeye eski diskinizi koymayın, 2 ve 3. Sıraya başka şeyler koyun öyle açın sistemi.

O listeye eski diskinizi koymayın, 2 ve 3. sıraya başka şeyler koyun öyle açın sistemi.

Burada yeni diskimin ismini göremiyorum fakat 2 sane PCI-e girişi olduğundan 2. sıradakinin yeni dsik oldugunu tahmin ediyorum onu kaçıncı sıraya koyayım.

Bence siz sistemi açın ve C olan eski diskinizi biçimlendirin, sonra D diskinin harfini C yapın, klonlama başarılı olmuş zaten.

Bence siz sistemi açın ve C olan eski diskinizi biçimlendirin, sonra D diskinin harfini C yapın, klonlama başarılı olmuş zaten.

Klonlama da sıkıntı yok fakat hala bilgisayarın D diski üzerinden açıldığını düşünmüyorum çünkü format kısmına basamıyorum C diskinde fakat D diskinde basabiliyorum.

BIOS'da 1. Sırayı tıklayıp açılan listeyi paylaşır mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…