Çözüm Anaconda Navigator Linux üzerinde açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 29
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 112
  • Etiketler Etiketler
    linux
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selamlar, bu yazida paketlerini guncel tutan Linux dagitimlarindan Fedora ve Arch'da yasanan (daha dogrusu yasadigim) fakat neredeyse herkes Wayland kullandigi icin yasanan ilginc, can sikici bir sorunu cozecegiz.

Oncelikle aldigimiz hatayi yazalim:

Buradaki qt.qpa.plugin: Could not find the Qt platform plugin "wayland" in "" kismi "Abi ben QT platform pluginlerini kullandigin desktop ortamina gore ariyorum ama, developerlarimin tembelliginden oturu X11 gibi keylogger cenneti, ne versen calistirabildigin bir ortamda calismazsam sorun cikartiyorum" diyor.

Failed to finding matching FBConfig for QSurfaceFormat yazisi ise "Abi kusura bakma ben yine calistirmayi denesem de renderini alamiyorum" diyor.

Cozumu ise bir Bash script ve bolca beddua.

Kod:
#!/bin/bash
export QT_QPA_PLATFORM=xcb
export QT_XCB_GL_INTEGRATION=none
~/anaconda3/bin/anaconda-navigator

Birinci satir "X11'im ben, tanimadin mi sut anne" diyor, ikincisi ise "X11 uzerindeki OpenGL entegrasyonlarini bosver" diyor.

Bu dosyayi alip, hubele.sh adi altinda kaydedip, chmod +xya da grafik arayuzunuzle calistirilabilir yapip en sonunda da calistirirsaniz ~/anaconda3/bin/anaconda-navigator icinde ikamet eden cok lazimli GUI'nizi calistirir.

Hayirli aksamlar dilerim, evime papatya cayi yollayin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anaconda Navigator'ın Linux üzerinde Wayland ile yaşadığı problemi çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Yeni bir Bash Script Oluşturun:
- Terminali açın ve aşağıdaki komutları çalıştırarak bir script dosyası oluşturun:

Kod:
bash
     nano hubele.sh

2. Script'i Yazın:
- Aşağıdaki satırları dosyaya yapıştırın:

Kod:
bash
     #!/bin/bash
     export QT_QPA_PLATFORM=xcb
     export QT_XCB_GL_INTEGRATION=none
     ~/anaconda3/bin/anaconda-navigator

- Ardından dosyayı kaydedin ve kapatın (Ctrl + X, ardından Y ve Enter).

3. Çalıştırılabilir Yapın:
- Terminalde, script’in çalıştırılabilir olmasını sağlayın:

Kod:
bash
     chmod +x hubele.sh

4. Script'i Çalıştırın:
- Oluşturduğunuz script’i çalıştırın:

Kod:
bash
     ./hubele.sh

Bu adımları takip ettiğinizde, Anaconda Navigator'ın açılması gerekecektir. İyi çalışmalar!

Ulan lavuk ben seni çağırmadım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…