Selamlar, bu yazida paketlerini guncel tutan Linux dagitimlarindan Fedora ve Arch'da yasanan (daha dogrusu yasadigim) fakat neredeyse herkes Wayland kullandigi icin yasanan ilginc, can sikici bir sorunu cozecegiz.
Oncelikle aldigimiz hatayi yazalim:
Buradaki
Cozumu ise bir Bash script ve bolca beddua.
Birinci satir "X11'im ben, tanimadin mi sut anne" diyor, ikincisi ise "X11 uzerindeki OpenGL entegrasyonlarini bosver" diyor.
Bu dosyayi alip, hubele.sh adi altinda kaydedip,
Hayirli aksamlar dilerim, evime papatya cayi yollayin.
Oncelikle aldigimiz hatayi yazalim:
Buradaki
qt.qpa.plugin: Could not find the Qt platform plugin "wayland" in "" kismi "Abi ben QT platform pluginlerini kullandigin desktop ortamina gore ariyorum ama, developerlarimin tembelliginden oturu X11 gibi keylogger cenneti, ne versen calistirabildigin bir ortamda calismazsam sorun cikartiyorum" diyor.Failed to finding matching FBConfig for QSurfaceFormat yazisi ise "Abi kusura bakma ben yine calistirmayi denesem de renderini alamiyorum" diyor.Cozumu ise bir Bash script ve bolca beddua.
Kod:
#!/bin/bash
export QT_QPA_PLATFORM=xcb
export QT_XCB_GL_INTEGRATION=none
~/anaconda3/bin/anaconda-navigator
Birinci satir "X11'im ben, tanimadin mi sut anne" diyor, ikincisi ise "X11 uzerindeki OpenGL entegrasyonlarini bosver" diyor.
Bu dosyayi alip, hubele.sh adi altinda kaydedip,
chmod +xya da grafik arayuzunuzle calistirilabilir yapip en sonunda da calistirirsaniz ~/anaconda3/bin/anaconda-navigator icinde ikamet eden cok lazimli GUI'nizi calistirir.Hayirli aksamlar dilerim, evime papatya cayi yollayin.
Son düzenleyen: Moderatör: