Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arda24142

Becerikli
Hep paket kaybı yaşıyorum, yani maksimum 5'e falan çıkıyor ama çıkıyor arada. Nasıl düzeltebilirim? Akım korumalı prize taktım, restart attım, port değiştirdim.

Çözüm
Ana hatta değildir gibi geliyor öyle olsa diğerleride sorun yaşardı sanırsam evime gelen kabloda sorun var.

Hocam çok masraf çıkmaz değil mi aileme çok yük olmak istemiyorum parada yok açıkçası.

Ana hatta sorun varsa ücretsiz yaparlar zaten, ama evin hattında varsa bir elektrikçi bulup yeni kablo çektirmen lazım. Kablo parası ve işçilik ister ama önce bir sorunu bulsunlar.
Ben yeni 2 tane kablo çektirdim 1 yıl önce ama Millenicom hattı da açtırmıştım, evin kablosu çok kalitesiz ve tek hat dedi yeni kablo çektirmen lazım abi dedi, kablo var ise sen çek ben sana vereyim parayı dedim kendi çekti para istememişti ben zorla 500 TL vermiştim. Ama dediğim gibi önce sen ekipleri çağırt sorunu burada çözümü de bu diye söylesinler, ondan sonra yazarsın; ona göre masraf çıkar mı, çıkmaz mı konuşuruz.
Ufak tefek olursa hâlâ paket kaybı, modeminde elle ayar var ise QoS'da biraz daha düşürmeye çalış upload limitini.
Ama şu an bende b alıyorum, kendi modemimi kullanamadığım için firmanın verdiği dandik modem ile.
Kendi modemimi kullanabilsem a+ alıyordum bende Keenetic modem ile. Bazı saçma sorunlar var GigaFiber gelecek diye idare ediyorum. O zaman yurt dışı çıkışlarında da sorun var ya da modemin QoS'u yetersiz kalıyor, 8.5 upload sınırı çok düşük çünkü.
Gelsinler baksınlar, çözülür inşallah. Çözülmez ise mecbur bekleyeceksin, sen yine de her zara oyna kablo apartman girişi, ana hat hepsini söyle baksınlar.

Hocam nasıl yapabileceğimi anlamadım QoS ayarını öncelik verdim sadece galiba ama daha çok çıkıyor gibi 11 falan gördü.

Hocam nasıl yapabileceğimi anlamadım QoS ayarını öncelik verdim sadece galiba ama daha çok çıkıyor gibi 11 falan gördü.

Modemin kapasitesi o kadar, özel QoS ayarı yok demek ki, kendi sınırlandırıyor sanırım. Sen en son yaptığını yap, öyle kalsın. Ekipler bir gelsin, anlat bütün sorunları, bakalım ne yapabilecekler.

Çok değişmez, santral mesafen 100 metrenin üzerinde gibi ama önemli olan hat kalitesi. 65 olan hızını 44 modeme geliyor, bu kabul edilebilir ama upload bir tık düşük; olması gereken 10-15. ev hattına bir baksınlar, dediğim gibi eğer zayıflama varsa kablo değiştirmen gerekir; upload 10'ların üstüne çıkabilir ki çıkması lazım normalde. Download da 50'lerin üzerine çıkabilir. Kablolarda ufak bir paslanma bile sinyali bozar, ezilme, hava alması vs.

Sen de Upload'da bir sorun var, 8.5 altyapı kapasitesi ama sana verilen 7.5, zaten bufferbloat testine bakarsan download 77+32 çıkıyor, bu kabul edilebilir, çok iyi olmasa da ama upload kısmında 1600 ms çıkıyor ve berbat ötesi, upload verilebilen hız çok sınırda olduğu için hız değerlerin kalite anlamında yerlerde upload da.

Ama işte VDSL öyle kötü bir şey ki. Her şeyi yaparsın ama yine de bir sorun çıkar. Umarım ev hattındadır da değişince düzelir.
Fiber içinde takipte ol, geldiği gibi VDSL'den kurtar kendini.

Kanka sıfırladım fabrika ayarına hala düzgün yani abartı değil 180 170 değil.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    276,2 KB · Görüntüleme: 2