Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Ana hatta değildir gibi geliyor öyle olsa diğerleride sorun yaşardı sanırsam evime gelen kabloda sorun var.
Hocam çok masraf çıkmaz değil mi aileme çok yük olmak istemiyorum parada yok açıkçası.
Ana hatta sorun varsa ücretsiz yaparlar zaten, ama evin hattında varsa bir elektrikçi bulup yeni kablo çektirmen lazım. Kablo parası ve işçilik ister ama önce bir sorunu bulsunlar.
Ben yeni 2 tane kablo çektirdim 1 yıl önce ama Millenicom hattı da açtırmıştım, evin kablosu çok kalitesiz ve tek hat dedi yeni kablo çektirmen lazım abi dedi, kablo var ise sen çek ben sana vereyim parayı dedim kendi çekti para istememişti ben zorla 500 TL vermiştim. Ama dediğim gibi önce sen ekipleri çağırt sorunu burada çözümü de bu diye söylesinler, ondan sonra yazarsın; ona göre masraf çıkar mı, çıkmaz mı konuşuruz.
Aynen öyle dostum, 500-1000 filan çıkar diye tahmin ediyorum ama önce sorunu bulsunlar. Yüksek ihtimal kablolardan ama. Çok var bu tür sorun yaşayanlar çünkü.
Hocam müşteri hizmetlerini arayıp apartmana gelen kabloda sorun var mı diyeceğim girişteki kutuya gelen sinyaller düzgün geliyor mu diye sorayım çok anlamam internet işlerinden anlamışsındır zaten.
Bir de hocam son olarak salonda çekmemesi televizyona internet düşük sinyal gelmeside bundan kaynaklı olabilir değil mi?
Son düzenleme:
Hocam müşteri hizmetlerini arayıp apartmana gelen kabloda sorun var mı diyeceğim girişteki kutuya gelen sinyaller düzgün geliyor mu diye sorayım çok anlamam internet işlerinden anlamışsındır zaten.
Ara müşteri hizmetlerini, modemime gelen sinyallerde sorun var; ya sizin ana hattınızda ya da benim evime gelen kablolarda bir sorun var. Ekip gönderin, kontrolü sağlansın; ona göre ben de yapmam gerekeni yapacağım. Sorun sizin hattınızda ise siz de yapmanız gerekeni yapın. Ama gelen kişiler seni kesin arasın, yalandan geldik, baktık sorun yok demesinler; gözünle gör sorunu sen de. Ev hattında ise masraf yapacaksın çünkü belirt onu da.
He, sen bunları yaptıktan sonra hâlâ birisi gelmiyor, seni sallamıyorlarsa. Tanıdık elektrikçi var demiştin, ona söyle; onlarda da sinyal kontrol cihazı oluyor ya da olan birini tanıyordur, ona baktırt. Eve gelen kabloda sorun var mı diye.
Normal çünkü hız yok şu an sende; altyapın download 65-8, ama sana gelen 43-7, bir sorun var burada. Çekmemesi modem Wi-Fi'ından da olabilir ama uzak kalıyorsa.
Son düzenleme:
Ara müşteri hizmetlerini, modemime gelen sinyallerde sorun var, ya sizin ana hattınız da ya da benim evime gelen kablolarda bir sorun var, ekip gönderin kontrolü sağlansın ona göre bende yapmam gerekeni yapacağım, sorun sizin hattınızda ise sizde yapmanız gerekeni yapın de. Ama gelen kişiler seni kesin arasın, yalandan geldik baktık sorun yok demesinler gözünle gör sorunu sende. Ev hattında ise masraf yapacaksın çünkü belirt onu da.
He sen bunları yaptıktan sonra halen birisi gelmiyor, seni sallamıyorlar ise. Tanıdık elektrikçi var demiştin, ona söyle onlarda da sinyal kontrol cihazı oluyor ya da olan birini tanıyordur ona baktırt. Eve gelen kabloda sorun var mı diye.
Çok teşekkürler hocam.
Ara müşteri hizmetlerini, modemime gelen sinyallerde sorun var; ya sizin ana hattınızda ya da benim evime gelen kablolarda bir sorun var. Ekip gönderin, kontrolü sağlansın; ona göre ben de yapmam gerekeni yapacağım. Sorun sizin hattınızda ise siz de yapmanız gerekeni yapın. Ama gelen kişiler seni kesin arasın, yalandan geldik, baktık sorun yok demesinler; gözünle gör sorunu sen de. Ev hattında ise masraf yapacaksın çünkü belirt onu da.
He, sen bunları yaptıktan sonra hâlâ birisi gelmiyor, seni sallamıyorlarsa. Tanıdık elektrikçi var demiştin, ona söyle; onlarda da sinyal kontrol cihazı oluyor ya da olan birini tanıyordur, ona baktırt. Eve gelen kabloda sorun var mı diye.
Normal çünkü hız yok şu an sende; altyapın download 65, upload 43 destekliyor ama sanal gelen hızlar, 8 download, 7 upload.
Düzeltince kaç megabit alacağım hocam.
Çok teşekkürler hocam.
Düzeltince kaç megabit alacağım hocam.
Çok değişmez, santral mesafen 100 metrenin üzerinde gibi ama önemli olan hat kalitesi. 65 olan hızını 44 modeme geliyor, bu kabul edilebilir ama upload bir tık düşük; olması gereken 10-15. Ev hattına bir baksınlar, dediğim gibi eğer zayıflama varsa kablo değiştirmen gerekir; upload 10'ların üstüne çıkabilir ki çıkması lazım normalde. Download da 50'lerin üzerine çıkabilir. Kablolarda ufak bir paslanma bile sinyali bozar, ezilme, hava alması vs.
Sen de upload'da bir sorun var, 8.5 altyapı kapasitesi ama sana verilen 7.5, zaten bufferbloat testine bakarsan download 77+32 çıkıyor, bu kabul edilebilir, çok iyi olmasa da ama upload kısmında 1600 ms çıkıyor ve berbat ötesi, upload verilebilen hız çok sınırda olduğu için hız değerlerin kalite anlamında yerlerde upload da.
Ama işte VDSL öyle kötü bir şey ki. Her şeyi yaparsın ama yine de bir sorun çıkar. Umarım ev hattındadır da değişince düzelir.
Fiber içinde takipte ol, geldiği gibi VDSL'den kurtar kendini.
Son düzenleme:
Çok değişmez, santral mesafen 100 metrenin üzerinde gibi ama önemli olan hat kalitesi. 65 olan hızını 44 modeme geliyor, bu kabul edilebilir ama upload bir tık düşük; olması gereken 10-15. ev hattına bir baksınlar, dediğim gibi eğer zayıflama varsa kablo değiştirmen gerekir; upload 10'ların üstüne çıkabilir ki çıkması lazım normalde. Download da 50'lerin üzerine çıkabilir. Kablolarda ufak bir paslanma bile sinyali bozar, ezilme, hava alması vs.
Ama işte VDSL öyle kötü bir şey ki. Her şeyi yaparsın ama yine de bir sorun çıkar. Umarım ev hattındadır da değişince düzelir.
Fiber içinde takipte ol, geldiği gibi VDSL'den kurtar kendini.
Fiberi bekliyorum başvuru yaptık müşteri hizmetleriyle konuşuyorum modem ısınıyor mu dediler evet dedim ona bakmaya gelecekler galiba ana hat için bir daha kayıt oluşturmam gerekiyor adamlar gelince ana hattada baktırabilir miyim acaba.
Fiberi bekliyorum başvuru yaptık müşteri hizmetleriyle konuşuyorum modem ısınıyor mu dediler evet dedim ona bakmaya gelecekler galiba ana hat için bir daha kayıt oluşturmam gerekiyor adamlar gelince ana hattada baktırabilir miyim acaba.
QoS yapıyorum dedin ya, download için değil de upload için yapar mısın QoS'u, 5'lere 6 lara düşür upload hızını. Bir de öyle dene. Modemin de hızların düşük olduğu için limitlere ulaşıyor ve stabilite gidiyor, upload kısmındaki 1600MSLEr ondan dolayı, altyapıda çok iyi değil senin.
Ana hat için santralden baktıklarında anlarlar sorun var mı yok mu diye, önce evi çözmeye çalış.
QoS yapıyorum dedin ya, download için değil de upload için yapar mısın QoS'u, 5'lere 6 lara düşür upload hızını. Bir de öyle dene.
Hocam şekillendirmeden yapıyordum ama orada bps var sadece hızı sabitleyebiliyorum galiba.
QoS yapıyorum dedin ya, download için değil de upload için yapar mısın QoS'u, 5'lere 6 lara düşür upload hızını. Bir de öyle dene. Modemin de hızların düşük olduğu için limitlere ulaşıyor ve stabilite gidiyor, upload kısmındaki 1600MSLEr ondan dolayı, altyapıda çok iyi değil senin.
Ana hat için santralden baktıklarında anlarlar sorun var mı yok mu diye, önce evi çözmeye çalış.
Bir de hocam oyun indirirken bazen 10 bazen 38 çok değişiyor yani hızımda.
Dosya Ekleri
Hocam şekillendirmeden yapıyordum ama orada bps var sadece hızı sabitleyebiliyorum galiba.
QoS'da kötü bir modem olması da kötü; senin şu an download'da değil, upload'da sorun var. 8.5 verebiliyor altyapın ama sende 7.5 var. En ufak bir yüklenmede upload tarafı şişiyor ve MS'ler 1500'lere çıkıyor. Benim şu an altyapımı özetleyeyim sana.
Benim Download altyapı hızı 85
Benim Download aldığım hız: 75
Benim Upload altyapı hızı: 30
Benim Upload aldığım hız: 15
Senin Download altyapı hız : 65
Senin Download aldığın hız: 44
Senin Upload altyapı hız : 8.5
Senin Upload aldığın hız : 7.5
Sendeki asıl sorun upload'daki sınırları zorlamandan dolayı. Kablolardan da olabilir ya da santral mesafenden de olabilir. Gelip baksınlar; upload üzerinde yoğunlaştır, sen gelen kişileri çok sınırdayım. 8.5 verebiliyor altyapım ama ben 7.5 alıyorum. En ufak bir işlemde aşırı paket kaybı oluyor de.
QoS'da kötü bir modem olması da kötü; senin şu an Download'da değil, Upload'da sorun var. 8.5 verebiliyor altyapın ama sende 7.5 var. En ufak bir yüklenmede upload tarafı şişiyor ve Ms'ler 1500'lere çıkıyor. Benim şu an altyapımı özetleyeyim sana.
Download altyapı hızı 85 verilebilen: 65.
Download aldığım hız: 75 aldığın: 44.
Upload altyapı hızı: 30 verilebilen: 8.5
Upload aldığım hız: 15 aldığın: 7.5
Sendeki asıl sorun Upload'daki sınırları zorlamandan dolayı. Kablolardan da olabilir ya da santral mesafenden de olabilir. Gelip baksınlar; upload üzerinde yoğunlaştır, sen gelen kişileri çok sınırdayım. 8.5 verebiliyor altyapım ama ben 7.5 alıyorum. En ufak bir işlemde aşırı paket kaybı oluyor de.
Tamamdır hocam bir de galiba şu an daha iyi oldu QoS'tan öncelik verdim bilgisayarın olduğu porta.
Dosya Ekleri
Tamamdır hocam bir de galiba şu an daha iyi oldu QoS'tan öncelik verdim bilgisayarın olduğu porta.
Aynen bak ciddi düşmüş, normal bir Speedtest yap. Upload kaç olmuş ona da bak.
Senin upload da ciddi sorun var, geldiklerinde onun üzerinde dur, yapabilecekleri bir şey var ise yapsınlar. Port değişimi gibi vss. Yükselte bildiğin kadar yükselt alınabilecek hız seviyesini.
Yeni konular
-
-
Acer Nitro 5 AN515-58 için termal macun veya ped önerisi
- RollingStonesrio
-
-
-
-
Philips EP2231 kahve makinesi yağı nereden temin edilebilir?
- Captain Skriniar
-
Vodafone Smart Style 7 telefonda ROM atarken "QFIL QDLoader after Switch" hatası
- mustafausul51
-
Ekstre kesimi sonrası yapılan ödeme için ekstra ödeme yapılır mı?
- PoseidonWhisper