Heyyolabb

Çalışkan
İlk defa böyle bir şey yaşıyorum; tam olayı ve değerleri bilmediğim için devrik ve yanlış yazmış olabilirim, kusura bakmayın.

Ben 1 haftadır SNR margin değerinde dalgalanmalar, düşüşler ve onunla birlikte gelen paket kaybı yaşamaktayım. Sorunu en başından itibaren çözmeye çalıştım. Türk Telekom'u 7 defa aradım, hiçbiri SNR margin ne demek bilmiyor; her zaman "İnternetinizde bir problem yok" diyorlar ve geçiştiriyorlar. Geçen gün artık yeter dedim ve bilgili birisinin gelmesi umuduyla Netspeed'i aradım ve "İlk SNR margin değerini biliyor musunuz?" diye sordum. Neyse ki çok bilgili biriydi, her şeyi anlattı; bize bina portundan tut o internet kutusuna kadar. Şimdi pazartesi bizi tekrar arayacaklar ve ne yapmamız hakkında gram fikrimiz yok çünkü bu hâlâ geçmiş değil ve "Netspeed'e geçseniz size destek yollarız, düzeltirler" dediler. Fikri olan belirtirse sevinirim.

WhatsApp Image 2026-03-14 at 13.21.57.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemde veya bina içi kablolamada sıkıntı yoksa maalesef yardımcı olamaz Netspeed size. Çünkü Telekom altyapısı ve dokunma izni sadece Telekom'un. Hat değerleri ile il/ilçenizdeki Türk Telekom Müdürlüğüne gitmenizi öneririm. Orada anlayan kişi bulma ihtimaliniz daha yüksek.

Modemde fark ediyor. 12 sene Türk Telekom'un verdiği modemi kullandım. Hız düşüşleri, online oynarken oyundan atmalar, yavaşlık, donma; her şeyi yaşadım. Sonra Recep Baltaş'ın Keenetic Hopper DSL modem incelemesine denk geldim. 7 cihaz aynı anda bağlı, saydığım sorunların hepsi bitti, dünya var mış dedim. 50 Mbps paket kullanıyorum.

Modemde fark ediyor 12 sene Türk Telekom verdiği modemi kullandım hız düşüşleri online oynarken oyundan atmalar yavaşlık donma her şeyi yaşadım sonra Recep Baltaş Keenetic hooper DSL modelm incelemesi denk geldim 7 cihaz aynı anda bağlı saydığım sorunların hepsi bitti dünya var mış dedim 50 Mbps paket kullanıyorum.

Modemim eski değil hocam TP-Link'in Archer VR2100 modemi.

Dostum selamlar, SNR margin değerinin en düşük 7 falan olması beklenir. Benim hattımda da senin gibi düşük bir değerdi ve ben de SNR margin ayarı yapılabilen bir modem alıp sorunu çözdüm. Tahmin ediyorum ki senin modemden bu ayar yapılabiliyor. Modeminin modeli ve SNR margin diye arat veya GPT'ye sor, o yardım eder. Eğer bulabiliyorsan SNR margin değerini 7 yap, dene ama hızın biraz düşecektir, haberin olsun.

Dostum selam, SNR margin değerinin en düşük 7 falan olması beklenir. Benim hattımda da senin gibi düşük bir değerdi ve bende SNR margin ayarı yapılabilen bir modem alıp sorunu çözdüm. Tahmin ediyorum ki senin modemden bu ayar yapılabiliyor. Modeminin modeli ve SNR margin diye arat veya GPT'ye sor o yardım eder. Eğer bulabiliyorsan SNR margin değerini 7 yap dene ama hızın biraz düşecektir haberin olsun.

Zaten bizim buraya 50 MB internet geliyor hayatım boyunca böyle düşmemişti.