grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Merhaba,

Valorant oynarken sabit 5-6 ms alıyorum fakat bazen çok sık bir şekilde oynuyor. Devamlı anlık olarak 70-80, 300-500 falan oynuyor. Sürekli ileri-geri ışınlanıyorum, ekran takılıyor ve özellikle akşamları oluyor. Zaten tahminimce bu durum akşam evde internet yoğun kullanıldığı için ve aşağıda da yazdığım gibi internete menzil genişletici aracılığıyla yarı ethernet yarı kablosuz gibi bir şekilde bağlandığım için.

Turkcell Superonline fiber (1000 Mbps) kullanıyorum. Fiber kablosu salonda olduğu için router ve ONT cihazı orada. Odamda ethernet portu maksimum 100 Mbps destekleyen bir menzil genişletici kullanıyorum.

Maalesef şu anlık buna bir çözümüm yok, yani router'ı odama alıp ONT cihazından router'a ethernet kablosu bağlamak, odaya fiber kablo çektirmek veya aparatlarla kendi başıma uzatmak gibi şeyleri yapamıyorum bir süreliğine. Sorum şu; en azından bu sorunu biraz daha düşürebileceğim, kısa vadede azaltabilecek vb. çözümler var mı? Oynanmaz hale geliyor çünkü bazen. Dediğim şeyleri yapmadan kısa vadede birazcık rahatlatabilecek bir çözüm yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
QoS ile önceliği AP ve bilgisayara verip, sizin kullandığınız frekanstaki (2.4 veya 5 GHz) kullanımı diğer kullanıcılara kapatmak geçici bir iyileştirme sağlayabilir.

Eğer ethernet kablosu odanıza kadar geliyorsa ethernet switch almayı düşünebilirsiniz. Router'ı taşımanıza gerek kalmaz böylece.

TP-Link RE200 ile EX530V birbirine kablo ile bağlı, doğru anladım değil mi?

QoS ile önceliği AP ve bilgisayara verip, sizin kullandığınız frekanstaki (2.4 veya 5 GHz) kullanımı diğer kullanıcılara kapatmak geçici bir iyileştirme sağlayabilir.

Eğer ethernet kablosu odanıza kadar geliyorsa ethernet switch almayı düşünebilirsiniz. Router'ı taşımanıza gerek kalmaz böylece.

TP-Link RE200 ile EX530V birbirine kablo ile bağlı, doğru anladım değil mi?
EX530V, QoS desteklemiyor ve RE200 bilgisayarıma ethernetle bağlı, EX530V ile RE200 kablosuz olarak bağlı birbirine.