Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Şu anda İzmir'de orta halli bir Anadolu lisesinde okuyorum. 12. sınıfım. Zaten bu seneye kadar bir yelerimi çatlata çatlata ortalamalarımı yüksek tuttum. Fakat çok sevdiğimiz hocalarımız bizimle uğraşmayı seçip sınavları zor hazırlamaya karar verdiler. Biyoloji ve kimya olmak üzere 2 sınavda sınıf ortalaması 38. özeldekiler ne güzel bedavadan OBP kasıyor kaç bin kişinin önüne geçiyor. Öğretmenlere KPSS gibi sınavların yanında güç zehirlenmesi testi de uygulanmalı. Ellerine güç geçince bunları insanlara karşı nasıl kullanıyorlar bunlar da test edilmeli.

Bu notların düşüklüğü sınıfın kötü olmasından değil bu arada. Sınavların gereksiz zor olmasından ve hocaların sanki ceplerinden veriyorlarmış gibi puan vermelerinden kaynaklı.

OBP sistemini savunuyorum ama mezuniyet ortalaması ile OBP verilmesi devasa bir saçmalık. Her okulun OBP'si kendi içinde sıralanmalı. Sallıyorum 80 ortalama ile Kadıköy Anadolu'da okul birincisi olan adam 99 ortalama yapıp nusaybin meslek lisesi mezunu adamdan düşük OBP puanı almamalı. Okul birincisinin 60(yani tam puan) sonuncusunun ise 30 puan alacağı şekilde sıralanmalı.

Öğretmenlerin bir suçu olduğunu düşünmüyorum yani OBP sistemi var diye hocalarınızın X süre boyunca bütün sınavlarınızı kolay yapıp sözlülerini 100 vermesini beklemek bence doğru değil. İyi bir üniversite kazanmak nasıl sizin hayaliniz ise hakkı ile öğretmenlik yapmak o hocaların bazılarının hayali. Bunu çözmesi gereken başımızdaki iş bilmez cahiller.

OBP sistemini savunuyorum ama mezuniyet ortalaması ile OBP verilmesi devasa bir saçmalık. Her okulun OBP'si kendi içinde sıralanmalı. Sallıyorum 80 ortalama ile Kadıköy Anadolu'da okul birincisi olan adam 99 ortalama yapıp nusaybin meslek lisesi mezunu adamdan düşük OBP puanı almamalı. Okul birincisinin 60(yani tam puan) sonuncusunun ise 30 puan alacağı şekilde sıralanmalı.

Öğretmenlerin bir suçu olduğunu düşünmüyorum yani OBP sistemi var diye hocalarınızın X süre boyunca bütün sınavlarınızı kolay yapıp sözlülerini 100 vermesini beklemek bence doğru değil. İyi bir üniversite kazanmak nasıl sizin hayaliniz ise hakkı ile öğretmenlik yapmak o hocaların bazılarının hayali. Bunu çözmesi gereken başımızdaki iş bilmez cahiller.

Tamam da şöyle bir şey var. Ben zaten hocalar soruları versin, sözlülere 100 100 girsin demiyorum. Hani kendilerinin bile 40 dk içinde çözemeyeceği soruları bizlere sormasınlar. Örneğin bizim kimya sınavını örnek alalım. Hocanın 30 dk da rahatça bitirdim dediği sınavın tepkime sayılarını öyle bir vermiş ki 40 dakika içinde onu bulup işlem yapabilmen imkansız. Ben bundan dert yanıyorum. Bu hocanın " oooh öğrencilere düşük not verdim geçemesinler sınıfı" mantalitesinden dolayı benim obpm etkileniyor.

12. sınıfta çoğu öğretmen basit soruyorken sizin hocalar cidden de insansızlık yapmışlar. Yani hocaların yüzüne karşı da yerebilirsin bunları. Ben öğrencilerin Üniversite haricinde diğer zamanlarda eğer haklılarsa dilindekileri yememeleri gerektiğini düşünüyorum. Yüzüne vurabilirsiniz yaptıkları vicdansızlığı.

12. sınıfta çoğu öğretmen basit soruyorken sizin hocalar cidden de insansızlık yapmışlar. Yani hocaların yüzüne karşı da yerebilirsin bunları. Ben öğrencilerin üniversite haricinde diğer zamanlarda eğer haklılarsa dilindekileri yememeleri gerektiğini düşünüyorum. Yüzüne vurabilirsiniz yaptıkları vicdansızlığı.

Mezuniyet günü yapacağım. Hocalardan biri o kadar gıcık ki geçen sene 9. sınıflardan 3 5 kişiyi sözlü ayarlayıp 49.75 le bırakmış.