YusufBugra

Çalışkan
Selam,

Şu an Anadolu lisesi 10. sınıfım. Eşit ağırlık seçip ileride beden eğitimi öğretmeni olabilir miyim? KPSS sınavına mı girmem gerekiyor? Bana detaylıca anlatırsanız sevinirim.

Hangi sınava girmem gerekiyor hocam? KPSS'ye mi YKS'ye mi?

YKS gireceksin Besyo'dan bir bölüm kazanacaksın sonra mezun olacaksın. Güncel sistemde sanırım 1.5 yıl ek kurs alman gerekiyor(bunun doğrulanması gerek net değilim) sonrasında ise kamuda öğretmen olmak istiyorsan KPSS gireceksin ve kadro kazanacaksın ya da özel okullarda öğretmenlik yapabilirsin.

YKS gireceksin Besyo'dan bir bölüm kazanacaksın sonra mezun olacaksın. Güncel sistemde sanırım 1.5 yıl ek kurs alman gerekiyor(bunun doğrulanması gerek net değilim) sonrasında ise kamuda öğretmen olmak istiyorsan KPSS gireceksin ve kadro kazanacaksın ya da özel okullarda öğretmenlik yapabilirsin.
Hocam 4 yıldır Kick Boks yapıyorum. Lisansımda var. Bunun bir etkisi olur mu acaba?

Evet yeni sistemde Kpss sonrası Öğretmenlik akademisi eğitimi gerekiyor. Bu program için eğitim fakültesi mezunu. (Besyo dahil) ve ya pedagojik formasyon eğitimi gerekiyor. Akademiyi bitiren kişilerin ataması yapılıyor ve yüksek lisans mezunu sayılıyor.