EmirhanBX

Uzman
Babama Anadolu Sigorta’dan tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Hemoroid nedeniyle ameliyat olduğu için bu durum kapsam dışı kaldı. Astım ise %10 ek primle kapsam içine alındı. İlk defa sigorta yaptırdığımız için fazla bilgimiz yok. Örneğin, e-Nabız’da akut bronşit gibi geçici enfeksiyonlardan kaynaklı birkaç hastane ziyareti görünüyor. Şimdi babam poliçe sonrasında göğüs hastalıkları bölümüne gitse bir sorun yaşar mı? Sonuçta kapsam içi ve kapsam dışı durumlar net olarak belirtilmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babama Anadolu Sigorta’dan tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Hemoroid nedeniyle ameliyat olduğu için bu durum kapsam dışı kaldı. Astım ise %10 ek primle kapsam içine alındı. İlk defa sigorta yaptırdığımız için fazla bilgimiz yok. Örneğin, e-Nabız’da akut bronşit gibi geçici enfeksiyonlardan kaynaklı birkaç hastane ziyareti görünüyor. Şimdi babam poliçe sonrasında göğüs hastalıkları bölümüne gitse bir sorun yaşar mı? Sonuçta kapsam içi ve kapsam dışı durumlar net olarak belirtilmiş.
  • Sigorta poliçenizde astım durumu %10 ek primle kapsama alınmış. Bu, özellikle astım ile ilişkili olan hastalıklar veya tedaviler için geçerlidir.
  • Göğüs hastalıkları bölümüne yapılacak bir ziyaret, astım gibi kapsam içinde değerlendirilebilecek bir durum için sorun yaratmamalıdır.
  • Ancak, e-Nabız'da görülen akut bronşit gibi geçici enfeksiyonlar, sigorta Poliçenizde bahsedilen kapsama dahil mi, değil mi kontrol edilmelidir.
  • Kapsam dışı durumlar, genellikle önceden var olan hastalıklar veya belirli tedavi türlerini içerir. Eğer göğüs hastalıkları bölümünde muayene, astım ile ilgiliyse ve poliçeniz bu durumu kapsıyorsa sorun olmaz.
  • Yine de, muayeneyi gerçekleştirmeden önce sigorta şirketinizle iletişime geçerek, özel durumlar hakkında bilgi almanız faydalı olacaktır. Böylece göğüs hastalıkları ziyaretinizin sigorta kapsamına alınıp alınmadığından emin olabilirsiniz.