Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Evilpluto

Başarılı
Merhaba,

Bir önceki MSI B450 Tomahawk anakartım bozulduğu için yerine sipariş ettiğim Gigabyte B550 Aorus Master anakartı taktığımda sistemde olası problemler ne olur? Sistem açılır mı, açıldıktan sonra sürücülerde çakışma olur mu, stabil çalışır mı sistem? Umarım format filan gerekmez.

Çözüm
Ben zamanında ASUS TUF laptoptan söktüğüm SSD'yi format atmadan masaüstü bir sistemde 1 sene sıkıntısız kullanmıştım. Ancak anakart değişimde format atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Sürücü kalıntıları başınıza bela olabilir. Her ne kadar Windows son zamanlarda bu durumlar için güncellemeler yapsa da hala sıkıntı yaşanabiliyor.
@Evilpluto Doğru, sorun çıkarsa format atılabilir ama çıkmaya dabilir, denemekte fayda var.

Daha önce böyle bir şey başıma geldi diye hatırlıyorum; eski anakartım Gigabyte 890gpa UD3h idi. MSI B450 Tomahawk'a geçmiştim sorun olmuştu. Format atmak zorunda kalmıştım. Umarım olmaz ama olursa da atacaz artık kaçış yok.

Anakart değişiminde format bence de gerekli fakat formatsız da çalışacağını düşünüyorum, Windows açılışta kendisi optimize ediyor.

İnşallah dediğin gibi olur.

Son düzenleyen: Moderatör: