Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hazernag

Yetkin
Arkadaşımın BIOS'unu güncellemek istedim. Sürümüne bakınca F10 olduğunu gördüm fakat sitede en üstte F3 vardı ben de onu en güncel sürümü sanıp kurdum. Kendiminkinde de böyle yaptım çünkü ve çalıştı. Fakat daha eski bir sürümmüş. Şu an ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir şey olmaz. Farklı revizyon sürüm kurduysan BIOS brick olmuştur. Q flash tarzı bir özellik yoksa geçmiş olsun denebilir. Bir servis halleder ama basit iş.

Arkadaşımın BIOS'unu güncellemek istedim. Sürümüne bakınca F10 olduğunu gördüm fakat sitede en üstte F3 vardı ben de onu en güncel sürümü sanıp kurdum. Kendiminkinde de böyle yaptım çünkü ve çalıştı. Fakat daha eski bir sürümmüş. Şu an ne yapmam gerek?

Araştırdığıma göre BIOS sürümü düşürmek herhangi bir sorun teşkil etmiyor ancak bir yerde hata yapmışsınız gibi belki de yanlışlıkla başka anakart BIOS'unu yüklediniz bu durumda garanti devam ediyorsa anakartın servise gönderilmesi lazım.

Bu arada anakart modeli ne.

Araştırdığıma göre BIOS sürümü düşürmek herhangi bir sorun teşkil etmiyor ancak bir yerde hata yapmışsınız gibi belki de yanlışlıkla başka anakart BIOS'unu yüklediniz bu durumda garanti devam ediyorsa anakartın servise gönderilmesi lazım.

Bu arada anakart modeli ne.

Buradan F10 sürümünü indirdim fakat sadece BIOS'tan güncellenecek dosyayı USB'ye attım. Exe ve BAT dosyaları vardı onları çalıştırmadım.

BIOS pilini çıkar, gücü kes. Sistemi açmaya çalış elektrik boşalsın 5 dk bekle. Pili tak ve sistemi aç eğer açılmazsa BIOS çökmüştür.

Bende de BIOS çöktüğünde CH341A programlayıcı ve 1.8v adaptör alıp halletmiştim. Garantisi varsa garanti yapar yoksa bilgisayarcılar 1000 TL civarı istiyor. Bahsettiğim cihaz 500 TL civarı tutuyor ancak uğraştırıyor.

Araştırdığıma göre BIOS sürümü düşürmek herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
Bazı sistemlerde BIOS düşürmek sorun olabilir. Ayrıca F10 olan BIOS için son sürüm F3 gözükmemeli. Anakart revizyonunu dikkate almamışsınızdır.

BIOS Flashback gibi bir yöntem yoksa CH341a alınabilir ya da servise yollanabilir. Öncesinde bir Clear CMOS ile şansınızı deneyebilirsiniz.

Bazı sistemlerde BIOS düşürmek sorun olabilir. Ayrıca F10 olan BIOS için son sürüm F3 gözükmemeli. Anakart revizyonunu dikkate almamışsınızdır.

BIOS Flashback gibi bir yöntem yoksa CH341a alınabilir ya da servise yollanabilir. Öncesinde bir Clear CMOS ile şansınızı deneyebilirsiniz.
Hocam sitede en üste en eski sürümleri koymuşlar. En aşağıda bu sene çıkmış F18 var mesela arkadaş dikkat etmemiş.

Benim anakartta Dual BIOS mevcut mudur?