Sistem: https://techolay.net/sosyal/konu/25-000-tlye-toplama-sistem-onerisi.139479/post-1282546

Şu anda anakartın montajını yapıyorum. F_AUDIO, CPU, 24 pinlik ana kabloyu ve kasa önündeki USB spotlarını bağladım. Ancak geriye sadece 1 tane 9 pinlik 1 tanede 4 pinlik kablo kaldı. Yanlış mı yapıyorum?
Anakart üzerinde güç kaynağından gelen 8 pin CPU güç kablosu, 24 pin anakart güç kablosu takılı olacak.
Kasadan gelen f_panel bağlantıları, USB bağlantıları ve f_audio bağlı olacak.
Açıkta kalan kabloların fotoğrafını atarsanız nereye bağlanacaklarını söyleyebilirim, genel olarak anakartın ve bağlantıların fotoğraflarını da atarsanız doğru kablolar doğru yerlere mi bağlı kontrol edebilirim.

1000000815.webp
1000000816.webp
1000000817.webp
1000000818.webp

En başta bu videoyu izleyerek yapmayı denedim fakat anakart farklı olduğundan bazı yerlerde kafam karıştı.

Eki Görüntüle 181860Eki Görüntüle 181862Eki Görüntüle 181863Eki Görüntüle 181865

En başta bu videoyu izleyerek yapmayı denedim fakat anakart farklı olduğundan bazı yerlerde kafam karıştı
Öncelikle 2. fotoğraftaki (4 pinli büyük kablo) molex kablosu, onunla işiniz yok.
3. Fotoğraftaki de (köşesi dolu olan 9 pin) muhtemelen f_USB kablosu onu aşağıda ortadaki USB girişlerine takacaksınız, ama f_panel bağlantısı da olabilir üzerindeki yazıya bakın.
Son kablo da (yan yana 4 pin olan küçük) fan kablosu gibi duruyor yandan çekerseniz daha rahat anlarız.
Onun haricinde anakarta takılı kablolarda bir sorun yok gibi, bir tek f_panel bağlantısı eksik bilgisayarın çalışması için.

Öncelikle 2. fotoğraftaki (4 pinli büyük kablo) molex kablosu, onunla işiniz yok.
3. Fotoğraftaki de (köşesi dolu olan 9 pin) muhtemelen f_USB kablosu onu aşağıda ortadaki USB girişlerine takacaksınız, ama f_panel bağlantısı da olabilir üzerindeki yazıya bakın.
Son kablo da (yan yana 4 pin olan küçük) fan kablosu gibi duruyor yandan çekerseniz daha rahat anlarız.
Onun haricinde anakarta takılı kablolarda bir sorun yok gibi, bir tek f_panel bağlantısı eksik bilgisayarın çalışması için.
1000000820.webp

PSU gidenler ile işiniz yok şimdilik 9 pin dediğinin üstünde F panel yazısı var mı?
Hayır hiçbir şey yazmıyor.

Ayrıca 1 tanesinin içide boşmuş 8 pin yani.