UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar, MSI Pro X870-P anakartımı değiştireceğim. Anakart pinlerinden 1–2 tanesi mi artık ne olduysa yamulmuş sanırım; tam detaylı göremiyorum ama ışık tuttuğumda belli ediyor kendini. Yeni anakart satın aldım, perşembe günü teslim edilecek hayırlısıyla. Bu zamana kadar işlemci çıkarıp taktım, RAM çıkarıp taktım ama anakart montajını PC’ciye götürüp yaptırttım. Sizce çok kolay mı, işlem sırasında bir zarar görür mü? Anakartı sökerken kabloların sadece fotoğrafını çeksem, yeni anakartımda o çektiğim fotoğraftaki kabloları yeni aldığım anakarttaki yerlere mi takacağım? Genelde takılan kabloların anakart üzerindeki yerleri aynı mı oluyor?
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DFQCTYT6 yeni satın aldığım bu anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
@UnkownTecho, Bir anakartı içi etmişsin zaten, bu yeni anakart harika ona bari zarar verme. Donanım adına ben bile üzülürüm :)
İşi bilen bir arkadaşını yanına al bir- iki video ile halledilir. Arkadaş yoksa da riske girme. Anakarta yazık etme.
Valla ondan dolayı işte şüphe ediyorum hocam, normalde söküp takarım da işte :D
Olmadı tanıdığım PC'ciye götürüp yaptırırım poşetleyip kasayla anakartı . :D

Aynı katılıyorum.
Eğer eliniz yatkın değilse hiç riske girmeden bir teknik servise de götürebilirsiniz direkt.
Anakartın üzerindeki ekran kartı, RAM, CPU, SSD ne varsa sökmeniz lazım, güç kabloları dahil.
Sonrasında yeni anakartı vidalarından montajlayıp eski bileşenleri takıp 24 pin güç kablosunu ve CPU güç kablosunu bağlamanız lazım.
Anakart braketi diye bir şey var, o da unutulmamalı.
Burada yapacağınız bir yanlış kablo bağlantısı yine çöp edebilir.

Aynı katılıyorum.
Eğer eliniz yatkın değilse hiç riske girmeden bir teknik servise de götürebilirsiniz direkt.
Anakartın üzerindeki ekran kartı, RAM, CPU, SSD ne varsa sökmeniz lazım, güç kabloları dahil.
Sonrasında yeni anakartı vidalarından montajlayıp eski bileşenleri takıp 24 pin güç kablosunu ve CPU güç kablosunu bağlamanız lazım.
Anakart braketi diye bir şey var, o da unutulmamalı.
Burada yapacağınız bir yanlış kablo bağlantısı yine çöp edebilir.

Hocam benim sıvı soğutucum var, markası Arctic Liquid Freezer III 360mm. Onun arka braketi takılı sanırsam kasa arkasında çünkü işlemci Thermalight, soketini söktüğümde kendi orijinal anakart işlemci soketini taktım ama sökerken arka braket düşmüştü sanırsam. Ben görmeden ya CPU soğutucusunun metal yeri açıkta kalan anakart işlemci pinlerine dokundu, orada sürtünme filan vs bir şeyler oldu veya yanlışlıkla ben bir şey yapmışımdır. O gün tam emin olamıyorum, hatırlamıyorum yani.
Yeni gelecek anakartımdan arka braket çıkar mı yoksa PC'ci sökerken kasa arkasındaki brakete hiç dokunmayacak mı?

Hocam benim sıvı soğutucum var markası Arctic Liquid Freezer III 360mm onun arka braketi takılı sanırsam kasa arkasında çünkü işlemci thermalight soketini söktüğümde kendi orijinal anakart işlemci soketini taktım onu sökerken sanırsam ben görmeden ya CPU soğutucusunun metal yeri açıkta kalan anakart işlemci pinlerine dokundu orada sürtünme filan vs bir şeyler oldu veya yanlışlıkla ben bir şey yapmışımdır o gün tam emin olamıyorum hatırlamıyorum yani.
Yeni gelecek anakartımdan arka braket çıkar mı yoksa PC'ci sökerken kasa arkasındaki brakete hiç dokunmayacak mı?

Her anakartın braketi kendi kutusundan çıkıyor direkt.
Zaten o arka çıkışlar farklı olduğu için başka braket uymaz.
Bence o bilgisayarcı arkadaşa götür, yaşadığın durumu da anlat, montajı onunla yap riske girme.

Her anakartın braketi kendi kutusundan çıkıyor direkt.
Zaten o arka çıkışlar farklı olduğu için başka braket uymaz.
Bence o bilgisayarcı arkadaşa götür, yaşadığın durumu da anlat, montajı onunla yap riske girme.
Tamamdır hocam.
Teşekkür ederim cevaplarınız için, iyi geceler.

Anakart, bir sistemde değiştirmesi en meşakkatli olan bileşen. SSD, işlemci, RAM, ekran kartı gibi bileşenlerin haricinde F_PANEL, HD Audio, USB gibi kabloların da hepsini sökmeyi gerektiriyor çünkü. İşi bilmeyen birinin RAM, SSD, hatta ekran kartı bile değiştirmesinde sakınca yok, 1-2 videoyla halledilir. Ancak anakart ve PSU değişimi gerçekten uğraştırıcı.