Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

qutalbin

Becerikli
2 hafta önce kendim topladığım sistemde 2 kanal 32 GB RAM taktım ve 2 haftadır düzgün çalışan RAM'lerden birisi şimdi gözükmüyor. Ne yapmam lazım?

RAM'leri çıkartıp taktım bir tur ama hala birisini görmüyor.

RAM'leri kendi arasında yer değiştirdiğimde anakartın RAM takılı gözükem yuvası değişti. Yani 2 RAM'dan sadece birisini görmüyor.

Ram'lerden görünenı çıkardığım zaman hiç görüntü alamıyorum şu anda.
  • MSI B650M WiFi anakart
  • TwinMOS 6000 MHz 36 CL RAM
  • Ryzen 7 7800X3D işlemci
20260422_205314.webp

20260422_203745.webp

Son düzenleme:
Çözüm
14 günlük süreç geçti ama bu deneyeceğim şansımı. Sinerji sorun çıkartır mı bu durumlarda?

2 ihtimal var, ya soket-slot kaynaklı bir sorun bu ve şu anki duruma sebebiyet verdi çalışmayan modül için. Ya da RAM Faulty. Ama şu an için olan olmuş, geri dönüşü olmaz. MSI kartı da iade etmeyeceğinize göre, yola devam. Bu tarz durumlarda slotlarda bir problem görünmezse iade edilmesi mantık dışı olur. Bariz bir durum yok çünkü, belli ki anlık bir olay. Sistemi kapatıp sonraki gün tekrardan açtığınızda mı bu durumu fark ettiniz? Yoksa mavi ekran ya da Restart durumu mu oluştu? @qutalbin Bu olay vuku bulduğu anı canlandırmak lazım. Sonuç olarak hepsi aynı kapıya çıkar, firma ile iletişime geçip iade/değişim. Mümkünse iade, Hynix modüllere geçiş sağlayın. MSI hakkında yorum yapamıyorum. Onu işaret eden bir durum şu an için yok, ama şüpheli.
Anca görebildim @X99 hocam anlatmış yardımcı olmuş bana sadece şunu demek düşer temiz bir kurulum en sağlıklısı olacaktır her açıdan Windows parça tanıladığı için eski parçalar ile kurulduğundan ileride baş ağrıtabilir hiç uğraşmadan temiz kurulum yararınıza olacaktır onun dışında size boş bir USB bellek şart BIOS Update ve temiz kurulum için Windows üstünden güncelleme taraftarı değilim ben Gigabyte bu konuda sorun çıkartmasada bildiğimizden şaşmamak her zaman iyidir.
Bütün bu bilgisayar kurulum adımlarından bir tek format atmayı biliyorum zaten. USB bellek bulur bulmaz atacağım. Teşekkür ederim

BIOS Update içinde konu açarsanız veya video izlerseniz yapabilirsiniz çok basittir o da sadece elektrik kesintisi olmadığı sürece :)
Gigabyte yazılımının içinde bios update bölümü var. Oradan yapılabiliyor galiba. Msi anakartımda da o şekilde yapmıştım. Ona bi bakacağım, beceremezsem ona o zaman bakarım.