Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
B650M S2H kartım var. İnternette rev 1.0, rev 1.2 gibi modeller var. Hangisi olduğunu nasıl öğrenebilirim? R5 7500F kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rev 1.0, rev 1.2 gibi modeller anakart revizyonudur. Bu da ya anakartın en sol altında ya da anakart kutusunun üstündeki beyaz etikette yazar.

Alternatif bir yöntem ise CPU-Z ile BIOS sürümüne bakmaktır. BIOS sürümüne göre de az çok anakartın revziyonu öğrenilebilir.
Rev 1.0, rev 1.2 gibi modeller anakart revizyonudur. Bu da ya anakartın en sol altında ya da anakart kutusunun üstündeki beyaz etikette yazar.

Alternatif bir yöntem ise CPU-Z ile BIOS sürümüne bakmaktır. BIOS sürümüne göre de az çok anakartın revziyonu öğrenilebilir.

Çözüm
Bende bir ara Gigabyte Z790 Aorus Master vardı. Rev1.0 ve rev2.0 aynı böyle sürümler vardı. Anakartın sol alt köşesinde küçücük rev sürümü yazıyordu (en azından bende böyleydi). Benim anakartın kutusunun köşesinde de yazıyordu. Bilgisayar içerisinden öğrenebiliyor muyuz emin değilim.

1756596350074.webp

Anakartının burasında yazar.

1756599457775.webp

Sadece böyle gözüküyor.