ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,

ASUS TUF X870e-Plus Wi-Fi 7 anakart kullanıyorum. BIOS güncel. Ayrıca anakartın sitesinde Firmware diye bir bölüm vardı, oradan indirip yükledim. Birkaç defa uygulamayı tekrar tekrar açtım; tepki vermeyince. Daha sonra kuruldu ancak şu şekilde bir uyarı geldi: “remove and Update success.”

Şimdi tam olarak anlayamadım; bu işlem kaldırdı mı yoksa yükledi mi? Firmware sürümünü nasıl öğrenebilirim?

Başarıyla güncellenmiş. Başlat düğmesine tıklayıp dxdiag yaz. Orda bios sürümü gözükecektir.
1768211154304.webp

Ayrıca yine başlat düğmesine tıklayıp msinfo yazarsan orda da görebilirsin. Hem de bios tarihi ile beraber.

Merhaba,

ASUS TUF X870e-Plus Wi-Fi 7 anakart kullanıyorum. BIOS güncel. Ayrıca anakartın sitesinde Firmware diye bir bölüm vardı, oradan indirip yükledim. Birkaç defa uygulamayı tekrar tekrar açtım; tepki vermeyince. Daha sonra kuruldu ancak şu şekilde bir uyarı geldi: “remove and Update success.”

Şimdi tam olarak anlayamadım; bu işlem kaldırdı mı yoksa yükledi mi? Firmware sürümünü nasıl öğrenebilirim?

BIOS ekranına gir orada sürümü yazar. Sitesinden indirdiğin sürüm ile aynı ise güncellenmiştir.

Daha sonra kuruldu ancak şu şekilde bir uyarı geldi: “remove and Update success.”
@ggbye, firmware sürümünü direkt nasıl görürsün bilmiyorum fakat almış olduğun uyarı bir hata değil. Eski firmware kaldırıldı yerine yenileri yüklendi demek istiyor. Zaten içeriğinde LAN, USB controller vs. vardır. Aygıt Yöneticisinden ''Sürücü Sürümleri'' kısmına bakabilirsiniz. Anakart sayfanızdaki güncel sürücüler ile aynı ise zaten teyit edilmiş olur.

@ggbye, Firmware sürümünü direkt nasıl görürsün bilmiyorum fakat almış olduğun uyarı bir hata değil. Eski Firmware kaldırıldı yerine yenileri yüklendi demek istiyor. Zaten içeriğinde LAN, USB controller vs. vardır. Aygıt Yöneticisi'nden "sürücü Sürümleri" kısmına bakabilirsiniz. Anakart sayfanızdaki güncel sürücüler ile aynı ise zaten teyit edilmiş olur.

1 bilinmeyen aygıt vardı. Yapınca 3 oldu.

Bir Windows güncellemesi yapın, eksik olanı muhtemelen otomatik olarak bulur.

Onları kapattım. Elimden gelse Microsoft komple engeliyeceğim Windows'tan.

@ggbye, Firmware sürümünü direkt nasıl görürsün bilmiyorum fakat almış olduğun uyarı bir hata değil. Eski Firmware kaldırıldı yerine yenileri yüklendi demek istiyor. Zaten içeriğinde lan, USB controller vs. vardır. Aygıt Yöneticisi'nden "sürücü sürümleri" kısmına bakabilirsiniz. Anakart sayfanızdaki güncel sürücüler ile aynı ise zaten teyit edilmiş olur.

Hata demedim zaten. Yüklendimi yoksa kaldırdımı. Net bir cevap için öğrenmek istedim.

Merhaba,

Çalıştır arama kutusuna msinfo32 yazdığın zaman anakart ve diğer tüm parçalarla ilgili detaylı bilgi görebilirsin.