ejderfunk

Başarılı
Merhaba,

Anakartımın üzerinde görselde işaretlediğim gibi PD 12V PCI-e Power girişi var. Bu giriş 60W hızlı şarj için ve bana lazım. Ne yazık ki PSU'dan (Raijintek Craton 850w ATX 3.0) sadece 3 adet 8 pin kablo çıkıyor ve 3'ünü de ekran kartımda kullanıyorum. Acaba 2x SATA to 8 pin PCI-e gibi kablolarla o girişi besleyebilir miyim? Ya da başka öneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• indir.webp
    indir.webp
    255,6 KB · Görüntüleme: 68
  • 41ODtQ9mw4L._AC_SY200_QL15_.webp
    41ODtQ9mw4L._AC_SY200_QL15_.webp
    29 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Hocam siz iyi misiniz? SATA ve Molex besleme kabloları 5V üzerinden çalışır. PCIe , CPU , anakart beslemeleri 12V üzerinden olur. Bu hatayı sakın yapmayın.

SATA'da 3 tane 12V var, tanesi 1,5A desek kurtarır. Dönüştürücü kaliteli olmalı ama. Görsel olarak pek hoş olmayabilir ama daha güvenli olması için ayrı kablolarda gelen SATA portlarını kullansanız daha iyi olur.

@Darth AMD, sizin gezegende ne yapıyorlar bilmiyorum ama bizim gezegende 3 tane 5V, 3 tane 12V pini oluyor SATA güç kablosunun.

Merhaba,

Anakartımın üzerinde görselde işaretlediğim gibi PD 12V PCI-e Power girişi var. Bu giriş 65W hızlı şarj için ve bana lazım. Ne yazık ki PSU'dan sadece 3 adet 8 pin kablo çıkıyor ve 3'ünü de ekran kartımda kullanıyorum. Acaba 2X SATA to 8 pin PCI-e gibi kablolarla o girişi besleyebilir miyim? Ya da başka öneriniz var mı?

Kağıt üzerinde kullanılabilir ama öyle bir sistemde SATA kablosunun sınırlarını zorlamak pek mantıklı değil.

SATA'da 3 tane 12V var, tanesi 1,5A desek kurtarır. Dönüştürücü kaliteli olmalı ama. Görsel olarak pek hoş olmayabilir ama daha güvenli olması için ayrı kablolarda gelen SATA portlarını kullansanız daha iyi olur.

@Darth AMD, sizin gezegende ne yapıyorlar bilmiyorum ama bizim gezegende 3 tane 5V, 3 tane 12V pini oluyor SATA güç kablosunun.
Malesef hocam ben daha o modüler yeni nesil PSUları keşfedemedim.

SATA'da 3 tane 12V var, tanesi 1, 5A desek kurtarır. Dönüştürücü kaliteli olmalı ama. Görsel olarak pek hoş olmayabilir ama daha güvenli olması için ayrı kablolarda gelen SATA portlarını kullansanız daha iyi olur.

@Darth AMD, sizin gezegende ne yapıyorlar bilmiyorum ama bizim gezegende 3 tane 5V, 3 tane 12V PIN'i oluyor SATA güç kablosunun.

SATA, Molex fark etmez ikisinde de 12v çıkışı var, zaten 3.5" HDD 12v ile çalışıyor söylediğiniz gibi olsa kullanamazdık.

Son düzenleme: