SATA, Molex fark etmez ikisinde de 12v çıkışı var, zaten 3.5" HDD 12v ile çalışıyor söylediğiniz gibi olsa kullanmazdık.
Doğru söylüyorsunuz hocam. Ben daha çok laptop tarafında takıldığım için benim donanımlar bile 5V uyumlu. Bu kısmı unutmuşum. Ancak PSU da 3 tane 8 pin olduğunu belirtiyor. Belki de uyarım boşuna değildir çünkü eski kalıyor olabilir.

Yani PSU belki de eski kalıyor olabilir.

Günümüzde 2-3 kablo SATA çıkıyordur. Her birinde 4 tane var desek 12 tane oluyor. 2 ayrı kablo güvenli olarak cekilebilecek akımı 2 katına çıkarır. Belki halihazırda tek kablo yeterlidir ama bu 2 kablo kullanmanın daha güvenli olduğunu değiştirmez. Sadece bir öneriydi.

Doğru söylüyorsunuz hocam. Ben daha çok laptop tarafında takıldığım için benim donanımlar bile 5V uyumlu. Bu kısmı unutmuşum. Ancak PSU da 3 tane 8 pin olduğunu belirtiyor. Belki de uyarım boşuna değildir çünkü eski kalıyor olabilir.
aslında psu eski değil hatta yeni raijintek atx 3.0 olanlardan ama ne hikmetse sadece 3 tane 8pin var ayrıca 12vhpvr kablosu olduğundandır herhalde. Malesef ayrıca satılmıyor pigtail olarak

Günümüzde 2-3 kablo SATA çıkıyordur. Her birinde 4 tane var desek 12 tane oluyor. 2 ayrı kablo güvenli olarak cekilebilecek akımı 2 katına çıkarır. Belki halihazırda tek kablo yeterlidir ama bu 2 kablo kullanmanın daha güvenli olduğunu değiştirmez. Sadece bir öneriydi.

Screenshot_2025-08-14-16-35-31-07_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

Bu şekilde çıkış oluyor, isterse 10 tane SATA soketi olsun güç değişmeyecek.

Bu kablodan 2 tane olursa ve herbirine bir soket takılırsa dediğiniz gibi olur.

PSU'larda genelde tek kanaldan çıkıyor SATA güç kablosu, papatya şeklinde yani, o da gücü değiştirmiyor, 2. Bir çıkış olduğunu zannetmiyorum, varsa kullanılabilir.
girişin çektiği max watt 60. yani tek kablo iş görür o zaman benim öğrenmek istediğim sadece güç mü çekiyor acaba data verisi çekiyor mu?

girişin çektiği max watt 60. yani tek kablo iş görür o zaman benim öğrenmek istediğim sadece güç mü çekiyor acaba data verisi çekiyor mu?
Hocam oraya ek besleme yapmanız gerek. Ben de sizin için yeni öğrendim. Anakartta sadece ekran kartı takılı ise doldurmanıza gerek yok. PCIe yuvalarından çalışan parçalar için ek besleme yapıyormuş sadece.