Anakart üzerindeki 6 pin PD 12V girişi nasıl beslenebilir?

ejderfunk

Başarılı
Merhaba,

Anakartımın üzerinde görselde işaretlediğim gibi PD 12V PCI-e Power girişi var. Bu giriş 60W hızlı şarj için ve bana lazım. Ne yazık ki PSU'dan (Raijintek Craton 850w ATX 3.0) sadece 3 adet 8 pin kablo çıkıyor ve 3'ünü de ekran kartımda kullanıyorum. Acaba 2x SATA to 8 pin PCI-e gibi kablolarla o girişi besleyebilir miyim? Ya da başka öneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• indir.webp
    255,6 KB · Görüntüleme: 69
  • 41ODtQ9mw4L._AC_SY200_QL15_.webp
    29 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Hocam siz iyi misiniz? SATA ve Molex besleme kabloları 5V üzerinden çalışır. PCIe , CPU , anakart beslemeleri 12V üzerinden olur. Bu hatayı sakın yapmayın.

SATA'da 3 tane 12V var, tanesi 1,5A desek kurtarır. Dönüştürücü kaliteli olmalı ama. Görsel olarak pek hoş olmayabilir ama daha güvenli olması için ayrı kablolarda gelen SATA portlarını kullansanız daha iyi olur.

@Darth AMD, sizin gezegende ne yapıyorlar bilmiyorum ama bizim gezegende 3 tane 5V, 3 tane 12V pini oluyor SATA güç kablosunun.

Kağıt üzerinde kullanılabilir ama öyle bir sistemde SATA kablosunun sınırlarını zorlamak pek mantıklı değil.

Malesef hocam ben daha o modüler yeni nesil PSUları keşfedemedim.

SATA, Molex fark etmez ikisinde de 12v çıkışı var, zaten 3.5" HDD 12v ile çalışıyor söylediğiniz gibi olsa kullanamazdık.

Son düzenleme:
@Vavien., hocam bu arkadaşın gösterdiği 6 pin anakart üzerinden güç çeken cihazlar için ek besleme yapıyor dimi?

Sınırlarını çok da zorlamıyor. 6 pin PCI-e 75W çeker. 2 SATA 108W ediyor.

PSU'larda genelde tek kanaldan çıkıyor SATA güç kablosu, papatya şeklinde yani, o da gücü değiştirmiyor, 2. Bir çıkış olduğunu zannetmiyorum, varsa kullanılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…