v3x

Gelişen
Herkese selam. Yaklaşık 3 ay önce sistemimi güncellemek adına anakart ve işlemci değişikliği yaptım, parçaları sıfır olarak temin ettim.
Bu güncellemeden sonra sistemimde Kernel Power hatasını almaya başladım, bazen oyun oynarken genellikle video vs izlerken yaşanıyor, kimi zaman 10 gün hiç olmuyor. Düzeldi sanıyorum, ardından aynı gün 3-4 defa oluyor, RAM uyumsuzluğu olarak düşünerek kullandığım RAM'i tek kanala düşürdüm, BIOS güncellemesi yaptım, XMP açık ve kapalı şekilde test ettim, RAM slotunu değiştirdim vs fakat hala düzelmiş değil, birkaç defa format da attım tabii.
OCCT Power testini birkaç kez yaptım, sonuçlar düzgün; 12 volt ve 5 volt kanalı doğru sonuç veriyor, sorunun kaynağı anakart veya işlemci gibi duruyor ancak yine de sormak istedim. Yardımcı olabilecek varsa çok minnettar olurum.

Herkese selam. Yaklaşık 3 ay önce sistemimi güncellemek adına anakart ve işlemci değişikliği yaptım, parçaları sıfır olarak temin ettim.
Bu güncellemeden sonra sistemimde Kernel Power hatasını almaya başladım, bazen oyun oynarken genellikle video vs izlerken yaşanıyor, kimi zaman 10 gün hiç olmuyor. Düzeldi sanıyorum, ardından aynı gün 3-4 defa oluyor, RAM uyumsuzluğu olarak düşünerek kullandığım RAM'i tek kanala düşürdüm, BIOS güncellemesi yaptım, XMP açık ve kapalı şekilde test ettim, RAM slotunu değiştirdim vs fakat hala düzelmiş değil, birkaç defa format da attım tabii.
OCCT Power testini birkaç kez yaptım, sonuçlar düzgün; 12 volt ve 5 volt kanalı doğru sonuç veriyor, sorunun kaynağı anakart veya işlemci gibi duruyor ancak yine de sormak istedim. Yardımcı olabilecek varsa çok minnettar olurum.
Yeni ve eski bilesenleri yazar misiniz? Gucu yetersiz kaliyor olabilir.

Yeni ve eski bilesenleri yazar misiniz? Gucu yetersiz kalıyor olabilir.

Direkt tüm sistem özelliklerimi yazıyorum, yenileri belirterek tabii.

Anakart: MSI A520M-A Pro (eski anakart. ASUS H510M-K r2.0)
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (eski işlemci. Intel Core i3 10105F)
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Ti.
PSU: Cougar XTC 650 80+ ARGB.
SSD: SanDisk Ultra 3D M.2
RAM: Tek kanal Hikvision DDR4 16 GB.

Yakın zamanda GPU değişikliği yapacağım, eğer ondan sonra da düzelmezse sırayla anakart ve işlemci değişikliği yapacağım, başka türlü çözülecek gibi durmuyor çünkü.

Direkt tüm sistem özelliklerimi yazıyorum, yenileri belirterek tabii.

Anakart: MSI A520M-A Pro (eski anakart. ASUS H510M-K r2.0)
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (eski işlemci. Intel Core i3 10105F)
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Ti.
PSU: Cougar xtc 650 80+ ARGB.
SSD: SanDisk Ultra 3D M.2
RAM: Tek kanal Hikvision DDR4 16 GB.

Yakın zamanda GPU değişikliği yapacağım, eğer ondan sonra da düzelmezse sırayla anakart ve işlemci değişikliği yapacağım, başka türlü çözülecek gibi durmuyor çünkü.

GPU değişikliği yaptım, çözüldü gibi duruyordu ancak tekrarlandı en son 8 şubatta olmuştu ekran kartını değişeli 10 günden fazla oluyor, muhtemel sorun anakart gibi.

Son düzenleme: