Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ThePrestige 4

Becerikli
CPU'yu monte ederken biraz uğraştım. Thermalright'ın güçlendirme kitini almıştım, ya anakartı bozdum ya da işlemciyi. Nasıl anlayabilirim? Yardımcı olur musunuz? @Ayhan Dönmez

OCCT'de bir anda voltaj düşüyor, 0.050'yi gördüm.

Cinebench R26 çalışmıyor.

17856025133252826847229969450892.webp

Çözüm
Uzman değilim, ilk sistemim. Vidaların ayarını anlayamıyorum, çok mu sıktım, az mı falan?

Muhtemelen çerçeve çok sıktın, çapraz sıkılması lazım 2-3 tur halinde ve dönmediği yerde bırakılmalı. Kule tipi ya da AIO aynı şekilde, gereksiz sıktığın vakit birçok sorun yapar ama parça zararı konusunda için rahat olsun. O derece abandığını düşünmüyorum. Bu işlemler esnasında dikkatli olmakta fayda var.

AM4 pimler iğne şeklinde, eğilme bükülme olabilir, bakım yaparken dikkat etmek gerekli, sistem sorun çıkartmadıysa bir şey olmaz. AM4 sökerken daha çok dikkat ister. Alt taraftan işlemcinin kapağını salan pim var, o pimi salmadan işlemciyi çekmemek lazım. Pim'lerde eğrilme bükülme olursa düzeltilir, kolay kolay kırılmaz.

Soğutucunun vidalarını söktükten sonra, hemen yukarı çekmemek lazım, sağa sola doğru hafif çevirerek yoklayarak, termal macundan kurtarmak gerekir, ondan sonra işlemciye müdahale edersin. Ben genelde işlemciyi tutan kapağın pimi salıyorum, soğutucuyla birlikte çıkarıyorum, işlemciye zarar vermeden söktükten sonra sorun yok.

Son düzenleme:
Hocam ben de sistemi yenilerken sıvı soğutucuyu işlemci üstüne bayağı sıkı montelemiştim LCD ekranı düşmesin diye.

Şimdi görünce içime bir kurt düşmedi değil. Çok sıktığım için.

PC'de bir problem yok ama ileride fazla baskıdan dolayı sürece bağlı olarak işlemcinin pinleri kırılabilir ya da zarar görebilir mi?
AM4 sistem kullanıyorum.
Bahsettiğim AiO: ASUS ROG Ryujin 3 240mm.

Soğutucuyu direkt çekmek yerine sağa sola oynatarak çek.

Hocam ben de sistemi yenilerken sıvı soğutucuyu işlemci üstüne bayağı sıkı montelemiştim LCD ekranı düşmesin diye.

Şimdi görünce içime bir kurt düşmedi değil. Çok sıktığım için.

PC’de bir problem yok ama ileride fazla baskıdan dolayı sürece bağlı olarak işlemcinin pinleri kırılabilir ya da zarar görebilir mi?
AM4 sistem kullanıyorum.
Bahsettiğim AIO: Asus Rog Ryujin 3 240mm
Ben bugün garanti olsun diye sıkıp uğraşmanın bedelini 2-3 saat uğraş, BIOS ve diğer ayarları sıfırdan yapma ile ödedim. Bir de sıvı soğutmayı fazla sıkma, kanka; fazla sıkınca termal macun işlemcinin üzerinden ayrılıp tamamen yanlara dağılıyor. 3 defa fazla sıktım, her açtığımda işlemcide termal macun kalmamıştı.