Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ThePrestige 4

Becerikli
CPU'yu monte ederken biraz uğraştım. Thermalright'ın güçlendirme kitini almıştım, ya anakartı bozdum ya da işlemciyi. Nasıl anlayabilirim? Yardımcı olur musunuz? @Ayhan Dönmez

OCCT'de bir anda voltaj düşüyor, 0.050'yi gördüm.

Cinebench R26 çalışmıyor.

17856025133252826847229969450892.webp

Çözüm
Uzman değilim, ilk sistemim. Vidaların ayarını anlayamıyorum, çok mu sıktım, az mı falan?

Muhtemelen çerçeve çok sıktın, çapraz sıkılması lazım 2-3 tur halinde ve dönmediği yerde bırakılmalı. Kule tipi ya da AIO aynı şekilde, gereksiz sıktığın vakit birçok sorun yapar ama parça zararı konusunda için rahat olsun. O derece abandığını düşünmüyorum. Bu işlemler esnasında dikkatli olmakta fayda var.
İşlemci ile çıkması normal, araya macun dolar. Stok çerçeve takıp yola devam edin, sorun olmaz.

Frame üstten baskı uygula, işlemciyi kontrollü şekilde çıkart oradan. Alt kısmına çok dokunma.

İşlemci IHS'ten basacaksın yani, pıt diye düşer o ama kontrollü.

@ThePrestige İşlemciyi normal oturt, sonra kendi çerçevesini aynı mantıkta monte et. Sorun olmayacaktır.
İyi bişey diye almıştım da başıma bela oldu

İlk linkteki anakart

İyi bişey diye almıştım da başıma bela oldu

AM5'te kendine yapabileceğin en kötü şey bu çerçeve. Tecrüben yoksa çok zorlar seni, sürekli sök tak yapmak lazım. Üzerine kule tipi ya da AIO monte edeceksin. Oradaki baskı bile etkiliyor. Vidalar dönmediği yerde durman lazım, gereksiz zorlamak iyi değil.

AM5'te kendine yapabileceğin en kötü şey bu çerçeve. Tecrüben yoksa çok zorlar seni, sürekli sök tak yapmak lazım. Üzerine kule tipi ya da AIO monte edeceksin. Oradaki baskı bile etkiliyor. Vidalar dönmediği yerde durman lazım, gereksiz zorlamak iyi değil.
Clear cmos yapsam arkadaki botundan geri bios yüklememe gerek varmı flash ile

Uzman değilim, ilk sistemim. Vidaların ayarını anlayamıyorum, çok mu sıktım, az mı falan?

Muhtemelen çerçeve çok sıktın, çapraz sıkılması lazım 2-3 tur halinde ve dönmediği yerde bırakılmalı. Kule tipi ya da AIO aynı şekilde, gereksiz sıktığın vakit birçok sorun yapar ama parça zararı konusunda için rahat olsun. O derece abandığını düşünmüyorum. Bu işlemler esnasında dikkatli olmakta fayda var.

Çözüm