Eski bir telefonumu içindekileri merak ettiğim için servise yolladım ve anakart bozuk değişim yapılabilir cevabı aldım. Bozuk anakarttan veri kurtarmak mümkün müdür?

Eski bir telefonumu içindekileri merak ettiğim için servise yolladım ve anakart bozuk değişim yapılabilir cevabı aldım. Bozuk anakarttan veri kurtarmak mümkün müdür?

Evet, ama hafıza entegresini söküp başka bir karta takmak ile mümkün olduğu için çok pahalı olur.

NAND cipi olmediyse (cok dusuk ihtimal, cihaz 10+ yillik falan degilse) mumkundur. Android cihazlarda NAND'dan veri kurtarma nispeten kolay ama iOS cihazlarda farkli isliyor (sifreleme vs.) olabilir, bilemiyorum.

NAND cipi olmediyse (cok dusuk ihtimal, cihaz 10+ yillik falan degilse) mumkundur. Android cihazlarda NAND'dan veri kurtarma nispeten kolay ama iOS cihazlarda farkli isliyor (sifreleme vs.) olabilir, bilemiyorum.
O kadar eski bir cihaz olmasa da eski bir cihaz. Gayet normal bir şekilde çalıştığı bir gün dışarıya çıkınca (Hava -5 civarı) bozulmuştu. Garip bir iş yani. Bozulmamıştır herhalde.

O kadar eski bir cihaz olmasa da eski bir cihaz. Gayet normal bir şekilde çalıştığı bir gün dışarıya çıkınca (Hava -5 civarı) bozulmuştu. Garip bir iş yani. Bozulmamıştır herhalde.

Eğer tanıdığınız tamirci vs. varsa tamire gönderir misiniz? Cihazı kurtarırsınız belki. Servis anakarta işlem yapmaktan kaçındığından anakart değişimi yapıyor direkt.

Android 10 ve sonrası için telefonun ön tanımlı olarak şifreleniyor, yani senin şifreleme için bir şey yapmana gerek yok. Bu yüzden telefonun diskindeki veriler şifrelenmiş olacaktır. Diskin başka bir anakarta takılması da fayda etmez. Yani verileri kurtarman mümkün değil gibi görünüyor.