Anakartı işlemciye zarar vermeden nasıl yakabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xalvorath
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 329
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Garip bir istek farkındayım, sebebini açıkça söylemek istemiyorum fakat kardeşime verdiğim ve tüm parçaları bana ait olan bilgisayara yapacağım. Kendisi utanmadan illegal bir iş yapmış ve o bilgisayarı elinden almam gerekiyor. Gidip normal almak bir seçenek değil bu yüzden bu yola başvurmam gerekiyor. İşlemciye zarar gelmeme sebebi ise işlemciyi alıp kendi yaktığım işlemcimin yerine koyacağım. Bunun için bir CMD kodu vs var mı? Ya da bir virüs? Anakarta tornavida da sokabilirim ama işlemci yanabilir veyahut ekran kartı. Anakart Gigabyte B450M S2H bir anakart. Anakartta görünecek şekilde yanık oluşturmam daha güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne dertler var be...

Millet bulamıyor bulan da yakmanın yollarını arıyor. Konuyu takipteyim bakalım ne tür cevaplar çıkacak ben de merak ediyorum.

Şahsen aklıma gelen belki bir ihtimal, OC kısmından RAM, chipset vs. voltaj ayarlarıyla yapabilirsin.

İfadeler: 29
VRM'lerin üstüne jet çakmak mı ne diyorlar onunla üstlerine tutup yak. Direkt gözle gözükür hem de çalışırken oldu bahanesi olur. Hatta diğer ufak birleşenlere falan da tut ASMR niyetine.

Yerinde olsam bios üzerinden işlemci frekansını fulleyip voltajı da minimuma çekerdim, bomboş siyah ekrana bakarsınız.
Aynı şekilde RAM voltajını da dibe çekebilirsin.
Kardeşin CMOS reset atmayı bilmiyorsa hiçbir parçaya zarar vermeden sistemi " bozmuş " olursun.
Ayrıca sistem direkt siyah ekranda kalacağından herhangi bir hata kodu vermeyecek, haliyle sebebini bulması pek mümkün değil.

Ya sorun şu ki ilk arıza anında bana gelecek, benim her şeyi düzeltebildiğimi biliyor. O anakartta da şöyle saçma bir şey var işlemciye ne kadar OC yaparsam yapayım 2 3 kere yeniden başlatmadan sonra kendi kendine resetliyor ve sistem açılıyor.

Chipset mantıklı gibi, işlemci yakma ihtimali?

BIOS güncellemesi başlat, işlem tam ortadayken kasanın elektriğini kes. Şanslıysan (bana denk gelmedi) yedek BIOS geri yüklenir ve anakartı sonra değiştirmen gerekmez ama şimdilik istediğini sana sağlar, şanslı değilsen direkt BIOS gideceği için anakart bozulur.

Yanlış bios kurmakta aynı işi görür gibi.

İnternetten direkt sorunlu yani corrupted bir BIOS bulup kurarsanız istediğiniz olur gibi.

Yanlış BIOS kurmakta aynı işi görür gibi.

İnternetten direkt sorunlu yani corrupted bir BIOS bulup kurarsanız istediğiniz olur gibi.

Kendi sitesinden son sürüm BIOS'u indirdim, yükleme kısmında PSU şalteri kapattım ve bum. Kendimi suikastçı gibi hissettim.

Kendi sitesinden son sürüm BIOS'u indirdim, yükleme kısmında PSU şalteri kapattım ve bum. Kendimi suikastçı gibi hissettim.
Bir şey değil.

Yalnız bu fikri verirken de içimde bir çocuğun kalbinin kırılmasına neden olacakmış gibi hissettim. İçimden bir ses bahaneyle bilgisayara tek başına konmak için bir oyun kurdun, bizi de buna ortak ettin diyor ama hayırlısı. Diğer tarafta kardeşin gelip hesap sormaz umarım. Hesabı sorulursa da benden sonra bu fikri veren diğer 2 kişiyi de satarım, ateşi paylaşmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…