20669
Uzman
Merhaba, ben servis ile okula gidip geliyorum. Servisteki bazı mahlukatlar benimle dalga geçiyor falan filan, anlatacağım. (Bu zorbalığa giriyordur da işte yazmak istiyorum derdimi, tabii dert ise.) Neyse olayın başladığı yere gidelim; benim servisimi değiştirdiler, önceki serviste sıkıntı yoktu, bayağı samimi bir şoförü vardı, bayağı iyiydi. Sonra servis şirketi değiştirdi tabii. Bilirsiniz ya, her okulda bir zorbalık yapan kişiler, gruplar vardır. Heh işte o grup tam benim servise denk geldi. (Değişen servise) İlk değiştiği gün okul çıkışında bir tane boş yer kalmıştı, ona ben oturdum. Sonraki gelen mahlukat beni koltuktan kaldırmaya çalıştı. Neymiş efendim, orası okunmuş falan filan. Yüzüme bakarak ailevi değerlerime sövdü, sinirden elim ayağım titriyor ama kendimi tutmaya çalışıyordum. Bir şekilde eve geldim. İlk gün böyle oldu, sonraki günlerde benimle uğraşmalar (arkadaşlarıyla beraber yapıyor.) Vurmalar falan. He bir de ilk günkü olaydan sonra evde babama dedim, böyle böyle oldu. (Ben hiçbir zaman fiziksel olarak bir şiddet yapmam öncelikle.) Babam aradı servisçiyi, servisçi de hiçbir şey yapmadı. Sonraki günler de hep benimle dalga geçtiler, sövdüler, güldüler. Neyse, çok uzattım galiba. Servis şoförü hiçbir şey yapmıyor bu arada, adamın yanında sövüyorlar, serviste tepiniyorlar, millete karışıyorlar. Bundan bıktım, her gün "Acaba bir şeyler der mi?" diye düşünmekten (diğer insanların ne dediği önemli görmüyorum ama çok uzun süredir aynı şeyleri yapıyorlar.) Bıktım. Servis şoförü ile konuşunca hemen araya girip bir şeyler söyledikten sonra yine dalga konusu oluyorum. Nasıl kurtulacağım bunlardan?