Anakartı yanan Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007XTR model laptop değiştirilmeli mi?

Bende sizin gibi düşünüyorum aslında, eski laptopum vardı ofis laptopu gibiydi ama ekran kartı vardı oyun oynanabiliyordu bu sayede. Laptop sağlamsa ne yaparsan yap yanmıyor anakartı, bir gün emektar kendisi Asus bu arada fanları durmuş bende hiç fark etmiyorum oyun oynuyorum arada drop giriyor ama oynanıyor işte. Sonra dedim dur bakim laptopu dinleyeyim bir baktım fanlardan takılma sesi geliyor durmuş içini bir açtık dönmüyor fanlar. Laptop işlemci kaç derecelere çıktı Allah bilir ve 3 4 saat oynadım yani öyle en az. Allah'tan oyun çok ağır bir oyun değil ekran kartını sömürmüyor bir de o olsa zaten ama işlemci kullanıyor demek ki baya zira 60+ fps yerine 30 fps alıyordum laptopun adaptörü bozuldu da bataryada oynuyorum sandım.

Şu an oyuncu laptopum var 4060'lı onunda işlemcisi arada saliselik 97 falan görüyor ama saliselik olduğundan devam ediyor makine. Ortalaması daha düşük. O yüzden sıcaklıktan daha çok cihazın sağlamlığı daha önemli.

Son düzenleme:
@Enes138 , geçmiş olsun. Cihazınız için konuda geçen yönergeleri takip edebilirsiniz. Konunuza yeni denk geldim. Cihazın anakart değiştiğinden emin olun bir dahaki sefere arıza verirse. Cihazı ısıtıp yollamıyorlardır umarım, bu korkunç olur.

Sağ olun hocam. Bilgisayarım 5 gün önce elime ulaştı fakat döndüğünden beri bilgisayara oturacak zaman bulamadım. dün ilk defa açtım ve Witcher 3 oynadım. ThrottleStop programı üzerinden İşlemciyi 30W'a sabitledim. Isıları iyice kontrol ettim. İşlemci ısısı 75 dereceyi geçmiyor. Oyunu oynarken her an anakart tekrar yanabilir korkusu ile oynuyorum gerçekten çok kötü bir durum. Bu bilgisayarımın anakartının 2. değişimi. İlk değişiminde bayramın 1 gün öncesi idi. Ellerine ulaştıktan 4 saat içinde bilgisayarı tamir edip tekrar kargolamışlardı. Değiştirdikleri anakart sadece 3 hafta dayandı ve tekrar yandı. 2. değişimde ise 2 hafta bilgisayarın gelmesini bekledim. Açtığınız konu da servislerin geçici çözüm olarak anakartı ısıtıp gönderme durumlarının da olabileceğinden bahsetmişsiniz. Belki ilk başta bunu yapmış olabilirler. Bu süreç hakkında bir bilgim yok.

@Enes138 , çok geçmiş olsun tekrardan hocam. ThrottleStop yerine bilgisayarınıza Legion ToolKit yükleyin. Custom mod yani güç düğmesinin mor yandığı modda düzenleme yapın. İşlemcinizi performans düşmeyecek şekilde sabitleyin güç olarak. Fan eğrileri de var, mutlaka bakın. Vantage'den çok daha kararlı.

Size yine yardımcı olabiliriz bu konuda.

Teşekkür ederim, bir konudaki mesajlarınızda ThrottleStop programı yerine alternatifler sunmuştunuz, dediğiniz gibi başka bir program kullanacağım. Güç yönetimini de ek olarak Lenovo Vantage üzerinden yapıyorum. Özel kipte sistemin çok ısınmaması için fanları yüksek hızlara alıyorum. Şu anlık bir sorunum yok.

Rica ederim hocam. Sizden gelecek geri bildirimleri bekliyoruz. Cihazının bir sonraki arızasında (temennimiz olmaması yönünde) Recep ağabeye ulaşırsınız. Sesinizi duyurmanız için, kamuoyuna duyurulmak için tıpkı Victus videosu gibi LOQ videosu da çekilsin.

LOQ videosu aslında var zaten ama yeterince değil. LOQ tarafında özellikle 12450HX olan modelin kesinlikle satın alınmaması tarafındayım. Kalan modellere karışmam ama bu modeli öneren görüyorum yazık.

Recep Baltaş tam olarak LOQ hakkında ne videosu çekti?
CihazTV dediğim gibi bunu duyurdu kamuoyuna bence. Daha aktif laptop videosu çeken kişi tanımıyorum ben o adamdan ama Recep Abi daha iyi video çeker ona lafım yok.

Olur da video çekilirse @Recep Baltaş abi şu BDH servisine de değinsin konu olarak. Beni de az uğraştırmadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…